Вгору
    Онлайн трансляція
    Програма передач

    Останні відео

    Назад до програми передач

    Попередні випуски

    Результати пошуку

    Час для затишку, теплих ковдр і смаколиків: добірка рецептів різдвяних напоїв

    31 Грудня 2024, 14:00 Поділитися

    Що може зігріти нас довгими зимовими вечорами краще за чашку ароматного чаю чи гарячого шоколаду? Сьогодні ми поділимося з вами кількома рецептами, які не тільки зігріють ваше тіло, але й подарують незабутні смакові враження.

    Час для затишку, теплих ковдр і смаколиків: добірка рецептів різдвяних напоїв

    Гарячий шоколад – класика зимових вечорів. Хто може встояти перед чашкою густого, ароматного й тягучого напою? Він здатний підняти настрій навіть у найпохмуріший день.

    Інгредієнти з розрахунку на 2 порції:
    Плитка чорного шоколаду,
    Молоко 200 мл,
    Вершки (для збивання),
    Цукор за смаком,
    Какао-порошок  2 чайні ложки,
    Кукурудзяний крохмаль – половина чайної ложки,
    Дрібка солі.

    Приготування:
    Подрібніть шоколад.
    Нагрійте молоко з цукром , додайте какао-порошок і перемішайте вінчиком.
    Поступово додавайте до гарячого молока шоколад, постійно помішуючи.
    Для густоти додайте суміш молочної маси й крохмалю, розмішані окремо до однорідності. 
    Збийте вершки та додайте їх у чашку з гарячим шоколадом.

    Лондонський туман 
    Цей вишуканий напій стане чудовим доповненням до вашого різдвяного чаювання. Його ніжний смак і аромат точно сподобаються всім поціновувачам чаю.

    Інгредієнти:
    250 мл чорного чаю Ерл Грей,
    Мед,
    Ванільний екстракт,
    100 мл молока.

    Приготування:
    Заваріть чорний чай.
    Додайте мед і ванільний екстракт за смаком.
    Збийте молоко і додайте його в чай.

    Грог 
    Класичний зимовий напій, який зігріє вас зсередини. Його готують на основі чаю, соків і спецій.

    Інгредієнти:
    1 л міцного чорного чаю, 
    3 склянки грушевого соку, 
    3 склянки смородинового соку, 
    2 склянки цукру, 
    2 палички кориці, 
    4 гвоздики, ½ ч. ложки мускатного горіха, 
    1 суцвіття анісу.
    Ягоди, сухофрукти, яблука (за бажанням).

    Приготування:
    Змішайте чай, соки, цукор і спеції. Доведіть до кипіння.
    Настоюйте 10-15 хвилин.
    Процідіть і додайте ягоди, сухофрукти або яблука за смаком.

    Не можемо не звернути вашу увагу на традиційний український напій Узвар, який став символом української гостинності. Його готують з сухофруктів і подають як гарячим, так і холодним.

    Інгредієнти:
    Сухофрукти (яблука, груші, родзинки)
    Мед (за смаком)

    Приготування:
    Сухофрукти ретельно промийте і залийте водою.
    Варіть на повільному вогні до готовності.
    Додайте мед за смаком.
    Охолодіть і подавайте.

    Цей список – це лише вершина айсберга. Ми впевнені, що ви знайдете безліч інших смачних і оригінальних рецептів, які зроблять ваші вечори незабутніми.

    Гарячий шоколад – класика зимових вечорів. Хто може встояти перед чашкою густого, ароматного й тягучого напою? Він здатний підняти настрій навіть у найпохмуріший день.

    Інгредієнти з розрахунку на 2 порції:
    Плитка чорного шоколаду,
    Молоко 200 мл,
    Вершки (для збивання),
    Цукор за смаком,
    Какао-порошок  2 чайні ложки,
    Кукурудзяний крохмаль – половина чайної ложки,
    Дрібка солі.

    Приготування:
    Подрібніть шоколад.
    Нагрійте молоко з цукром , додайте какао-порошок і перемішайте вінчиком.
    Поступово додавайте до гарячого молока шоколад, постійно помішуючи.
    Для густоти додайте суміш молочної маси й крохмалю, розмішані окремо до однорідності. 
    Збийте вершки та додайте їх у чашку з гарячим шоколадом.

    Лондонський туман 
    Цей вишуканий напій стане чудовим доповненням до вашого різдвяного чаювання. Його ніжний смак і аромат точно сподобаються всім поціновувачам чаю.

    Інгредієнти:
    250 мл чорного чаю Ерл Грей,
    Мед,
    Ванільний екстракт,
    100 мл молока.

    Приготування:
    Заваріть чорний чай.
    Додайте мед і ванільний екстракт за смаком.
    Збийте молоко і додайте його в чай.

    Грог 
    Класичний зимовий напій, який зігріє вас зсередини. Його готують на основі чаю, соків і спецій.

    Інгредієнти:
    1 л міцного чорного чаю, 
    3 склянки грушевого соку, 
    3 склянки смородинового соку, 
    2 склянки цукру, 
    2 палички кориці, 
    4 гвоздики, ½ ч. ложки мускатного горіха, 
    1 суцвіття анісу.
    Ягоди, сухофрукти, яблука (за бажанням).

    Приготування:
    Змішайте чай, соки, цукор і спеції. Доведіть до кипіння.
    Настоюйте 10-15 хвилин.
    Процідіть і додайте ягоди, сухофрукти або яблука за смаком.

    Не можемо не звернути вашу увагу на традиційний український напій Узвар, який став символом української гостинності. Його готують з сухофруктів і подають як гарячим, так і холодним.

    Інгредієнти:
    Сухофрукти (яблука, груші, родзинки)
    Мед (за смаком)

    Приготування:
    Сухофрукти ретельно промийте і залийте водою.
    Варіть на повільному вогні до готовності.
    Додайте мед за смаком.
    Охолодіть і подавайте.

    Цей список – це лише вершина айсберга. Ми впевнені, що ви знайдете безліч інших смачних і оригінальних рецептів, які зроблять ваші вечори незабутніми.

    Теги
    • #рецепти
    • #новий рік