Вгору
    Онлайн трансляція
    Програма передач

    Останні відео

    Назад до програми передач

    Попередні випуски

    Результати пошуку

    Блекаути можуть отруїти: все, що треба знати криворіжцям, про продукти, їхні умови зберігання і купівлю в магазинах

    24 Липня 2024, 10:00 Поділитися

    Криворізьке міське управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області відповіло на найрозповсюдженіші питання людей у час частих відключень світла.

    Блекаути можуть отруїти: все, що треба знати криворіжцям, про продукти, їхні умови зберігання і купівлю в магазинах

    Держпродспоживслужба наділена правом проводити позапланові перевірки суб’єктів господарювання за зверненнями людей. Алгоритм дій у момент блекаутів, аби не допустити отруєння, виглядає наступним чином:

    -  За тривалих відключень дверцята спецобладнання потрібно тримати зачиненими. Тоді їжа залишається безпечною до 4 годин у холодильнику та до 48 годин у повній морозилці. 24 години – у напівпорожній.

    -  Коли електрики немає понад 4 години, то їжу ліпше згрупувати разом у морозильній камері. До неї слід помістити контейнери із замороженою водою для тривалого утримання холоду. Для холодильника оптимальна температура у 4 градуси або нижче. Для морозильної камери – не більше -4.

    -  Сирі продукти від готових страв потрібно відокремлювати. Вітається закритий посуд, аби вони не контактували.

    -  Готування з запасом тимчасово у минулому. Краще їсти продукти одразу. Не залишати їх за кімнатної температури більше ніж на 2 години.

    -  Швидкопсувними вважаються м'ясо, риба, нарізані фрукти та овочі, яйця, молочка.

    «Звертаємо увагу! Не підлягають подальшій реалізації харчові продукти, які швидко псуються (м’ясо та птиця охолоджені, морепродукти, молочні продукти тощо), які зберігались при температурі вище +15 градусів протягом 4 годин і більше. Харчові продукти з морозильних камер, які розморозились, повторно заморожувати заборонено», - зазначають фахівці.

    Умови зберігання для м’ясних, молочних, рибних, яєчних позицій різні та повинні бути зазначені на споживчому маркуванні. На біду вказують зміна кольору, консистенції, неприємний запах. При придбанні неякісної їжі слід звернутися до магазину з чеком, за наявності, а потім повернути/обміняти на належне.

    «Згідно з вимогами законодавства про безпечність та якість харчових продуктів, суб’єкти господарювання несуть відповідальність за дотримання відповідних температурних умов зберігання харчових продуктів, їх термінів придатності та санітарно – гігієнічних вимог на всіх стадіях виробництва та продажу харчових продуктів», - йдеться у повідомленні.

    Нагадаємо, раніше ми писали про те, яку середню пенсію отримують мешканці Дніпропетровщини.

    Держпродспоживслужба наділена правом проводити позапланові перевірки суб’єктів господарювання за зверненнями людей. Алгоритм дій у момент блекаутів, аби не допустити отруєння, виглядає наступним чином:

    -  За тривалих відключень дверцята спецобладнання потрібно тримати зачиненими. Тоді їжа залишається безпечною до 4 годин у холодильнику та до 48 годин у повній морозилці. 24 години – у напівпорожній.

    -  Коли електрики немає понад 4 години, то їжу ліпше згрупувати разом у морозильній камері. До неї слід помістити контейнери із замороженою водою для тривалого утримання холоду. Для холодильника оптимальна температура у 4 градуси або нижче. Для морозильної камери – не більше -4.

    -  Сирі продукти від готових страв потрібно відокремлювати. Вітається закритий посуд, аби вони не контактували.

    -  Готування з запасом тимчасово у минулому. Краще їсти продукти одразу. Не залишати їх за кімнатної температури більше ніж на 2 години.

    -  Швидкопсувними вважаються м'ясо, риба, нарізані фрукти та овочі, яйця, молочка.

    «Звертаємо увагу! Не підлягають подальшій реалізації харчові продукти, які швидко псуються (м’ясо та птиця охолоджені, морепродукти, молочні продукти тощо), які зберігались при температурі вище +15 градусів протягом 4 годин і більше. Харчові продукти з морозильних камер, які розморозились, повторно заморожувати заборонено», - зазначають фахівці.

    Умови зберігання для м’ясних, молочних, рибних, яєчних позицій різні та повинні бути зазначені на споживчому маркуванні. На біду вказують зміна кольору, консистенції, неприємний запах. При придбанні неякісної їжі слід звернутися до магазину з чеком, за наявності, а потім повернути/обміняти на належне.

    «Згідно з вимогами законодавства про безпечність та якість харчових продуктів, суб’єкти господарювання несуть відповідальність за дотримання відповідних температурних умов зберігання харчових продуктів, їх термінів придатності та санітарно – гігієнічних вимог на всіх стадіях виробництва та продажу харчових продуктів», - йдеться у повідомленні.

    Нагадаємо, раніше ми писали про те, яку середню пенсію отримують мешканці Дніпропетровщини.

    Теги
    • #Україна
    • #новини
    • #супермаркет
    • #продукти