У цукерках і не тільки поменшає шкоди: в Україні заборонять використання пальмової олії у продуктах
ВР ухвалила закон, який значно вплине на те, що ми їмо щодня. Прописані зміни спрямовані на покращення якості харчових продуктів та захист здоров’я українців, особливо дітей. Про це повідомили на сайті парламенту.
На підпис президента чекає документ, що пропонує запровадити суворі обмеження на кількість пальмової олії та інших гідрогенізованих рослинних жирів у продуктах харчування: шоколаді, морозиві, тощо та заборонить їх використання у традиційних молочних продуктах та дитячому харчуванні. Адже шкідливі трансжирні кислоти, що у них містяться підвищують ризик серцево-судинних захворювань, онкології, ожиріння та інших проблем зі здоров’ям.
Також Закон зобов’яже виробників вказувати на упаковці точну кількість трансжирів та інформацію про наявність пальмової олії. Гранична норма не повинна перебільшувати 2 г на 100 г загальної кількості всіх жирів, що містяться в продукті.
До того ж передбачене передбачає введення штрафних санкцій за порушення вищевказаних вимог.
Нагадаємо, раніше дослідження показало, що в 30% досліджених продуктів перевищено вміст транс жирів.