Вгору
    Онлайн трансляція
    Програма передач

    Останні відео

    Назад до програми передач

    Попередні випуски

    Результати пошуку

    Отруйні суші та шаурма: як мешканцям Кривого Рогу «застрахувати» себе від неякісної їжі

    20 Липня 2023, 10:01 Поділитися

    В Україні продовжують вирувати кишкові інфекції та отруєння. Дніпропетровщина – не виключення. Зокрема, у цьому році у нашому регіоні зареєстровано три випадки занедужання через дикорослі гриби. Мали місце і два випадки ботулізму, один з яких летальний. Левову частку проблем викликала неякісна їжа. Про це розповіла головна спеціалістка Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області Маргарита Малишева.

    Отруйні суші та шаурма: як мешканцям Кривого Рогу «застрахувати» себе від неякісної їжі

    У регіоні стався спалах сальмонельозу через суші на винос. Постраждали 13 осіб, серед яких п'ятеро дітей. Гостра кишкова інфекція спіткала п'ятьох людей через шаурму. Тому мешканці Дніпропетровської області мають знати, як себе захистити. 

    Перш ніж придбати ту чи іншу страву, ви можете ознайомитися з куточком споживача. Він має бути у кожного суб’єкта господарювання. Там є вся інформація і дозвільні документи на його діяльність. 

    «Ви можете запросити на продукти харчування супровідні документи, які підтверджують походження, безпеку, якість. Якщо у вас виникають будь-які підозри, скарги, чи ви виявляєте під час тої чи іншої діяльності суб’єкту господарювання порушення в частині санітарно-гігієнічних вимог, в частині безпечності і якості харчових продуктів, ви завжди можете подати письмову скаргу до ГУ Держпродспоживслужби у Дніпропетровській області. 
    Якщо під час перевірок виявиться, що суб’єкт господарювання порушує чинне законодавство, то Держпродспоживслужба приймає відповідні заходи», - зазначила Маргарита Малишева.

    У регіоні стався спалах сальмонельозу через суші на винос. Постраждали 13 осіб, серед яких п'ятеро дітей. Гостра кишкова інфекція спіткала п'ятьох людей через шаурму. Тому мешканці Дніпропетровської області мають знати, як себе захистити. 

    Перш ніж придбати ту чи іншу страву, ви можете ознайомитися з куточком споживача. Він має бути у кожного суб’єкта господарювання. Там є вся інформація і дозвільні документи на його діяльність. 

    «Ви можете запросити на продукти харчування супровідні документи, які підтверджують походження, безпеку, якість. Якщо у вас виникають будь-які підозри, скарги, чи ви виявляєте під час тої чи іншої діяльності суб’єкту господарювання порушення в частині санітарно-гігієнічних вимог, в частині безпечності і якості харчових продуктів, ви завжди можете подати письмову скаргу до ГУ Держпродспоживслужби у Дніпропетровській області. 
    Якщо під час перевірок виявиться, що суб’єкт господарювання порушує чинне законодавство, то Держпродспоживслужба приймає відповідні заходи», - зазначила Маргарита Малишева.

    Теги
    • #суші
    • #їжа
    • #кривий ріг