Весна наближається: в Україні розпочинається тиждень Масляної
Ще не встигли забутися новорічні свята, а вже на порозі Масляна – найсмачніше та найвеселіше свято перед Великим постом. Це період чудовий привід поринути в українські традиції. У 2023 році українці відзначають Масляну з 20 по 26 лютого.

Це свято відоме своїми різноманітними традиціями, зокрема, головною з них є приготування та поїдання млинців.
Кожна господиня має свою унікальну рецептуру млинців з різноманітними начинками – від класичних з медом або сиром до екзотичних з морепродуктами чи шоколадом. До речі, млинці – це символ сонця та врожаю.
Одним із найпопулярніших видів млинців є «горіхові», вони запашні та хрусткі й мають начинку з горіхів та цукру. Також у багатьох регіонах України готують млинці з картоплею, яблуками, та іншими смаколиками.
Проте, Масляна – це не тільки час для смачних страв. Це свято є символом початку весни та нового життя. Під час святкування відбувається багато різних заходів. Однією з найцікавіших традицій є спалювання опудала Масляної або губи. Губа – це красиво прикрашена фігурка, виготовлена з соломи, паперу або інших матеріалів. Її, як і опудало, розміщують на верхівці гори, а потім підпалюють. Полум'я символізує прихід весни та очищення від зимового холоду та печалі.
Цей обряд зазвичай проводять останнього дня Масляниці, коли закінчується тиждень веселощів.
Кожна господиня має свою унікальну рецептуру млинців з різноманітними начинками – від класичних з медом або сиром до екзотичних з морепродуктами чи шоколадом. До речі, млинці – це символ сонця та врожаю.