Вгору
    Онлайн трансляція
    Програма передач

    Останні відео

    Назад до програми передач

    Попередні випуски

    Результати пошуку

    Волонтери з Кривого Рогу готують сухий борщ для військових на передову

    9 Листопада 2022, 18:10 Поділитися

    Активні мешканці Кривого Рогу готують сухі заготовки для борщу, аби потім відправити військовим на фронт, які знаходяться в польових умовах. Армійці для приготування страви мають запарити її окропом та додати томатну пасту. За трохи більше ніж два місяці волонтери виготовили 1000 пакетів зі стравою – це 2000 порцій.

    Волонтери з Кривого Рогу готують сухий борщ для військових на передову

    Волонтери з Кривого Рогу налагодили повноцінне виробництво сухих борщів, котрий відправляють захисникам України на фронт. В команді працює близько 15 людей, хтось займається саме нарізкою та сушінням інгредієнтів, хтось закуповує продукти, інші збирають все у пакунки. Також в колективі є людина, яка займається ремонтом сушарок, які часто виходять із ладу через велике навантаження.

    Сухий борщ складається з овочів, які дрібно нарізають та сушать близько 17 годин. Це: картопля, капуста, болгарський перець, буряк та морква. До пакету додають перець, сіль, приправи, лавровий лист та сушену курку. Один такий пакет української страви заливається літром води, якого вистачить на дві порції. Загалом, починаючи, з кінця серпня і донині волонтери насушили 1000 таких пакунків, а це 2000 порцій борщу. Продукти купують за власний кошт, але активісти зазначають, що їм часто допомагають небайдужі містяни. Передають пакети із вже готовими сушеними стравами через інших волонтерів, або ж без посередників, прямісінько військовим.

    Започаткувала ідею приготування сухого борщу волонтерка Валерія Хайдар. У лютому, коли в домі з’явилася сушарка, містянка згадала про ідею та вирішила спробувати. Криворіжанка зібралася з друзями, закупили першу партію продуктів. Насушили все необхідне та зняли пробу зі своєї страви. Борщ виявився дуже смачним, тому і вирішили продовжувати цю справу, аби відправляти домашню страву військовим на фронт.

    «Одразу рух набирав обертів серед друзів та знайомих, пізніше почали підключатися інші люди. Хтось допомагав продуктами, хтось коштами, а хтось надає сушарки. Ми тільки набираємо обертів, наша справа розвивається. З кожним днем залучається все більше людей. Відгуки позитивні, військові дякують», - каже Валерія.

    Через те, що волонтери всі продукти купують власним коштом, небайдужих криворіжців просять зробити посильний донат: 5354 3210 0274 2592 – Валерія Хайдар.

    Волонтери з Кривого Рогу налагодили повноцінне виробництво сухих борщів, котрий відправляють захисникам України на фронт. В команді працює близько 15 людей, хтось займається саме нарізкою та сушінням інгредієнтів, хтось закуповує продукти, інші збирають все у пакунки. Також в колективі є людина, яка займається ремонтом сушарок, які часто виходять із ладу через велике навантаження.

    Сухий борщ складається з овочів, які дрібно нарізають та сушать близько 17 годин. Це: картопля, капуста, болгарський перець, буряк та морква. До пакету додають перець, сіль, приправи, лавровий лист та сушену курку. Один такий пакет української страви заливається літром води, якого вистачить на дві порції. Загалом, починаючи, з кінця серпня і донині волонтери насушили 1000 таких пакунків, а це 2000 порцій борщу. Продукти купують за власний кошт, але активісти зазначають, що їм часто допомагають небайдужі містяни. Передають пакети із вже готовими сушеними стравами через інших волонтерів, або ж без посередників, прямісінько військовим.

    Започаткувала ідею приготування сухого борщу волонтерка Валерія Хайдар. У лютому, коли в домі з’явилася сушарка, містянка згадала про ідею та вирішила спробувати. Криворіжанка зібралася з друзями, закупили першу партію продуктів. Насушили все необхідне та зняли пробу зі своєї страви. Борщ виявився дуже смачним, тому і вирішили продовжувати цю справу, аби відправляти домашню страву військовим на фронт.

    «Одразу рух набирав обертів серед друзів та знайомих, пізніше почали підключатися інші люди. Хтось допомагав продуктами, хтось коштами, а хтось надає сушарки. Ми тільки набираємо обертів, наша справа розвивається. З кожним днем залучається все більше людей. Відгуки позитивні, військові дякують», - каже Валерія.

    Через те, що волонтери всі продукти купують власним коштом, небайдужих криворіжців просять зробити посильний донат: 5354 3210 0274 2592 – Валерія Хайдар.

    Теги
    • #війна
    • #борщ
    • #зсу