Вгору
    Онлайн трансляція
    Програма передач

    Останні відео

    Назад до програми передач

    Попередні випуски

    Результати пошуку

    З початку року на Дніпропетровщині через спалах харчових отруєнь постраждала 41 людина

    5 Липня 2022, 18:10 Поділитися

    Влітку через високу температуру значно підвищується ризик харчових отруєнь. Дніпровська Держпродспоживслужба розповіла про рекомендації фахівців, щоб уникнути гострих кишкових інфекційних захворювань. Про ситуацію на Дніпропетровщині в інтерв'ю «Відкритому» розповіла головна спеціалістка ГУ Держпродспоживслужби в області Маргарита Малишева.

    З початку року на Дніпропетровщині через спалах харчових отруєнь постраждала 41 людина

    Вона зазначила, що українцям варто дуже уважно ставитись до вибору продуктів та обов'язково перевіряти терміни придатності. Бо в Дніпропетровській області вже зафіксовано не один випадок ботулізму, а також спалахи інших не менш небезпечних інфекційних захворювань.

    «Цього року вже зареєстровано чотири випадки ботулізму, причиною виникнення якого стало вживання в їжу незнайомої річкової риби та один випадок стався через вживання м'ясної консерви. Також у 2022 році ми маємо три спалахи харчових отруєнь, через що постраждала 41 особа, серед яких 12 дітей. Також семеро дітей постраждали від дизентерії, п’ятеро – від харчового отруєння невідомого походження. Є і 29 випадків сальмонельозу у дорослих через продукти харчування», – розповіла головна спеціалістка ГУ Держпродспоживслужби в області.

    Щоб уникнути інфікування, потрібно дотримуватися правил приготування їжі. Насамперед потрібно завжди, перш ніж почати готувати, ретельно вимити руки з милом. Також не варто купувати продукти на стихійних ринках. Обов'язково потрібно перевіряти терміни придатності і якщо продукт викликає хоч найменший сумнів, його потрібно викинути і не ризикувати своїм здоров'ям.

    Також бажано зберігати виготовлені страви без холоду не більше двох годин, не брати в дорогу продукти, що швидко псуються (ковбасні, молочні, кулінарні, кондитерські вироби або інші продукти, що вимагають охолодженого зберігання), не виготовляти багатокомпонентні страви, що не потребують термічної обробки (паштети, салати і т.п.) у непристосованих умовах. Для миття рук та посуду краще використовувати профільтровану воду.

    Вона зазначила, що українцям варто дуже уважно ставитись до вибору продуктів та обов'язково перевіряти терміни придатності. Бо в Дніпропетровській області вже зафіксовано не один випадок ботулізму, а також спалахи інших не менш небезпечних інфекційних захворювань.

    «Цього року вже зареєстровано чотири випадки ботулізму, причиною виникнення якого стало вживання в їжу незнайомої річкової риби та один випадок стався через вживання м'ясної консерви. Також у 2022 році ми маємо три спалахи харчових отруєнь, через що постраждала 41 особа, серед яких 12 дітей. Також семеро дітей постраждали від дизентерії, п’ятеро – від харчового отруєння невідомого походження. Є і 29 випадків сальмонельозу у дорослих через продукти харчування», – розповіла головна спеціалістка ГУ Держпродспоживслужби в області.

    Щоб уникнути інфікування, потрібно дотримуватися правил приготування їжі. Насамперед потрібно завжди, перш ніж почати готувати, ретельно вимити руки з милом. Також не варто купувати продукти на стихійних ринках. Обов'язково потрібно перевіряти терміни придатності і якщо продукт викликає хоч найменший сумнів, його потрібно викинути і не ризикувати своїм здоров'ям.

    Також бажано зберігати виготовлені страви без холоду не більше двох годин, не брати в дорогу продукти, що швидко псуються (ковбасні, молочні, кулінарні, кондитерські вироби або інші продукти, що вимагають охолодженого зберігання), не виготовляти багатокомпонентні страви, що не потребують термічної обробки (паштети, салати і т.п.) у непристосованих умовах. Для миття рук та посуду краще використовувати профільтровану воду.

    Теги
    • #безпека
    • #отруєння