Вгору
    Онлайн трансляція
    Програма передач

    Останні відео

    Назад до програми передач

    Попередні випуски

    Результати пошуку

    Страви на Великдень: що готують в різних країнах світу

    23 Квiтня 2022, 19:54 Поділитися

    24 квітня християни всього світу відзначають світле свято Великодня. Люди з різних куточків землі збираються сім’ями і накривають столи. Святковий стіл найважливішого християнського свята дуже різноманітний та символічний, проте склад і кількість страв у різних країнах світу суттєво різниться у зв’язку з впливом народних традицій.

    Страви на Великдень: що готують в різних країнах світу

    У далекій Австралії дуже популярні «яйця» з шоколаду або цукру. На десерт подають традиційну солодку великодню страву «Павлова» - торт із безе, прикрашений фруктами, ківі, полуницями, ананасами й мандаринами. Також дуже популярні солодкі гарячі булочки, якими австралійці снідають у Великодню неділю перед відвідуванням церкви.

    В Італії головна страва пасхального столу - баранина з артишоками. Щодо випічки, то у Мілані печуть пасхальний кекс у вигляді голуба, прикрашений мигдалем і цукровими кульками, а жителі півдня - пиріг з дріжджового тіста, в якому запікають шматки сиру пекоріно і пармезан, ковбасу різних сортів і варені яйця.

    В Німеччині святкування Пасхи починається в «зелений четвер», який отримав свою назву через звичай їсти зелені продукти: супи, шпинат, петрушку, цибулю-порей. У Страсну п’ятницю німці їдять рибу.

    Великодній стіл шведів також не можна уявити без риби: вони готують різні сорти маринованого оселедця, лосося, кільки, а гарніром служить картопля і спаржа. На десерт зазвичай випікають національну «семлю» - тришарову солодку булочку, начинену збитими вершками і мигдальною пастою.

    Поляки готують різні ковбасні вироби та страви з холодного м’яса. На столі обов’язково мають бути традиційний суп жур, м’ясо, ковбаса, паштети та фаршировані яйця.
    У Фінляндії Великдень не обходиться без десерту «Мяммі», який готується із рисового борошна, чорної патоки і цедри апельсина.

    На Ямайці головною стравою є здобні булочки бун із зображенням хреста, які обробляють сиром чеддер.

    У далекій Австралії дуже популярні «яйця» з шоколаду або цукру. На десерт подають традиційну солодку великодню страву «Павлова» - торт із безе, прикрашений фруктами, ківі, полуницями, ананасами й мандаринами. Також дуже популярні солодкі гарячі булочки, якими австралійці снідають у Великодню неділю перед відвідуванням церкви.

    В Італії головна страва пасхального столу - баранина з артишоками. Щодо випічки, то у Мілані печуть пасхальний кекс у вигляді голуба, прикрашений мигдалем і цукровими кульками, а жителі півдня - пиріг з дріжджового тіста, в якому запікають шматки сиру пекоріно і пармезан, ковбасу різних сортів і варені яйця.

    В Німеччині святкування Пасхи починається в «зелений четвер», який отримав свою назву через звичай їсти зелені продукти: супи, шпинат, петрушку, цибулю-порей. У Страсну п’ятницю німці їдять рибу.

    Великодній стіл шведів також не можна уявити без риби: вони готують різні сорти маринованого оселедця, лосося, кільки, а гарніром служить картопля і спаржа. На десерт зазвичай випікають національну «семлю» - тришарову солодку булочку, начинену збитими вершками і мигдальною пастою.

    Поляки готують різні ковбасні вироби та страви з холодного м’яса. На столі обов’язково мають бути традиційний суп жур, м’ясо, ковбаса, паштети та фаршировані яйця.
    У Фінляндії Великдень не обходиться без десерту «Мяммі», який готується із рисового борошна, чорної патоки і цедри апельсина.

    На Ямайці головною стравою є здобні булочки бун із зображенням хреста, які обробляють сиром чеддер.

    Теги
    • #великдень
    • #їжа