Вгору
    Онлайн трансляція
    Програма передач

    Останні відео

    Назад до програми передач

    Попередні випуски

    Результати пошуку

    Проєктування систем вентиляції ресторану, кафе – особливості

    8 Грудня 2021, 09:42 Поділитися

    У сучасному світі для приміщень ресторанів та кафе важливі системи вентиляції та кондиціювання. Забезпечення комфорту для відвідувачів – візитна картка на рівні зі смачною кухнею закладу.

    Проєктування систем вентиляції ресторану, кафе – особливості

    В обідніх залах важливо забезпечити необхідний обмін повітря, враховуючи кількість відвідувачів та типів страв, враховуючи діючі ДСТУ та ДБН, пам'ятаючи про те, що чим вищий клас закладу, тим менше сторонніх запахів має бути в зоні вживання їжі – їх взагалі не повинно бути у ресторанах та кафе. Якісна вентиляція ресторану необхідна для створення комфортного та приємного мікроклімату у закладі. Вона усуває всі неприємні запахи, відпрацьовані повітряні маси, запах із кухні, які прокрадаються в зал, будь-яке важке та неприємне повітря.

    Для вас – проєктування систем вентиляції ресторанів та кафе в компанії IT Клімат. Ви зможете відвідати сайт та детально ознайомитись з пропозиціями, прийняти вірне рішення. І якщо виникли питання, у вас є можливість зателефонувати та по телефону безкоштовно проконсультуватися. Вам компетентно дадуть відповідь і допоможуть зробити правильний вибір. Оцінюючи кількість свіжого повітря, яке подається до обідніх залів, важливо враховувати і перетікання його частини у гарячий цех підприємства – необхідно уникнути появи запахів приготування їжі в зоні знаходження відвідувачів. У кафе та ресторанах, де є приміщення для паління, неприпустимо використовувати повітря для перетікання в гарячий цех. Це може позначитися на здоров'ї людей, що працюють там, а також вплинути на смак їжі, що готується. Тому для підсобних приміщень важливо влаштовувати окремі системи припливно-витяжної вентиляції, які не пов'язані із загальною системою вентиляції обідньої зали ресторану. Крім того, слід забезпечити розрядження у приміщенні для паління. Досягти цього вдається переважанням витяжки над притоком об'ємом від двадцяти відсотків. Приміщення для кухні ресторану та кафе – з групи гарячих цехів. Тут необхідний пристрій окремих систем вентиляції та кондиціонування, щоб вирішувати локальні завдання. Вентиляція гарячого цеху – складна та багатокомпонентна система. Тут враховується безліч факторів внутрішнього простору кухні та їдальні. Головною особливістю є те, що в процесі приготування кулінарної продукції відбувається велике тепло-газовиділення. Надлишки тепла важливо швидко відводити із приміщення за допомогою систем вентиляції, щоб підтримувати оптимальні, комфортні умови праці для персоналу. Важливо дотримуватись норм технологічного процесу приготування кулінарної продукції, а також підтримувати умови мікрокліматичного середовища для дотримання правил пожежної безпеки.

    В обідніх залах важливо забезпечити необхідний обмін повітря, враховуючи кількість відвідувачів та типів страв, враховуючи діючі ДСТУ та ДБН, пам'ятаючи про те, що чим вищий клас закладу, тим менше сторонніх запахів має бути в зоні вживання їжі – їх взагалі не повинно бути у ресторанах та кафе. Якісна вентиляція ресторану необхідна для створення комфортного та приємного мікроклімату у закладі. Вона усуває всі неприємні запахи, відпрацьовані повітряні маси, запах із кухні, які прокрадаються в зал, будь-яке важке та неприємне повітря.

    Для вас – проєктування систем вентиляції ресторанів та кафе в компанії IT Клімат. Ви зможете відвідати сайт та детально ознайомитись з пропозиціями, прийняти вірне рішення. І якщо виникли питання, у вас є можливість зателефонувати та по телефону безкоштовно проконсультуватися. Вам компетентно дадуть відповідь і допоможуть зробити правильний вибір. Оцінюючи кількість свіжого повітря, яке подається до обідніх залів, важливо враховувати і перетікання його частини у гарячий цех підприємства – необхідно уникнути появи запахів приготування їжі в зоні знаходження відвідувачів. У кафе та ресторанах, де є приміщення для паління, неприпустимо використовувати повітря для перетікання в гарячий цех. Це може позначитися на здоров'ї людей, що працюють там, а також вплинути на смак їжі, що готується. Тому для підсобних приміщень важливо влаштовувати окремі системи припливно-витяжної вентиляції, які не пов'язані із загальною системою вентиляції обідньої зали ресторану. Крім того, слід забезпечити розрядження у приміщенні для паління. Досягти цього вдається переважанням витяжки над притоком об'ємом від двадцяти відсотків. Приміщення для кухні ресторану та кафе – з групи гарячих цехів. Тут необхідний пристрій окремих систем вентиляції та кондиціонування, щоб вирішувати локальні завдання. Вентиляція гарячого цеху – складна та багатокомпонентна система. Тут враховується безліч факторів внутрішнього простору кухні та їдальні. Головною особливістю є те, що в процесі приготування кулінарної продукції відбувається велике тепло-газовиділення. Надлишки тепла важливо швидко відводити із приміщення за допомогою систем вентиляції, щоб підтримувати оптимальні, комфортні умови праці для персоналу. Важливо дотримуватись норм технологічного процесу приготування кулінарної продукції, а також підтримувати умови мікрокліматичного середовища для дотримання правил пожежної безпеки.

    Теги
    • #вентиляція
    • #кафе