У 2021 році на Дніпропетровщині збільшилось виробництво кондитерських виробів, а також рибної та м’ясної продукції
Упродовж цього року харчові та переробні підприємства регіону значно перевищили минулорічні показники з виробництва рибної продукції, курятини та свинини. Окрім того, зросла кількість виготовлення кондитерських виробів й шоколадних цукерок. Інформація про це з’явилась на сайті Дніпропетровської обласної державної адміністрації.
Щороку харчові та переробні підприємства Дніпропетровської області збільшують об’єми виробництв та кількість готової продукції. У 2021 році виготовлення рибних продуктів зросло майже на третину, а шоколадних цукерок – на чверть. Збільшилось виробництво і м’яса курей. Кількість кондитерської продукції збільшилась на 16%, а свинини – на 11%.
«Харчова продукція Дніпропетровщини користується попитом на зовнішньому ринку. За рік експорт збільшився майже на третину. Переважно в нас закуповують птицю, молочну продукцію, яйця, олію, хлібобулочні вироби», – зауважила начальниця управління агропромислового розвитку Дніпропетровської ОДА Любов Клімович.
Харчова продукція регіону експортується до більш ніж 80 країн світу. Зокрема, у Польщу, Францію, Молдову, Вірменію, Киргизстан, Гонконг, Ірак. Наразі на території області налічують понад 100 потужних харчових та переробних підприємств.