Вгору
    Онлайн трансляція
    Програма передач

    Останні відео

    Назад до програми передач

    Попередні випуски

    Результати пошуку

    Небезпечна бактерія загрожує криворіжцям: як вберегтися від холери

    15 Серпня 2024, 15:00 Поділитися

    Днями місто сколихнула звістка про виявлення у трьох водоймах небезпечної бактерії Vibrio cholerae non O1. Хоча цей вид і не викликає епідемій холери, він може призвести до поодиноких випадків або навіть невеликих спалахів гострих кишкових захворювань. Лікарка-епідеміологиня Північного відділення Криворізького районного відділу ОЦКПХ МОЗ Ганна Ющук розповіла детальніше, що це за хвороба та як від неї вберегтися.

    Небезпечна бактерія загрожує криворіжцям: як вберегтися від холери

    Забрудненими вібріофлорою виявилися зони відпочинку в балці Іванівська на житловому масиві ПівдГЗК, в межах парку культури і відпочинку імені Ф. Мершавцева та - вул. Ботанічної. Тому містянам варто поберегтися, адже холера – це дуже небезпечна кишкова інфекція, яка може швидко призвести до зневоднення організму і навіть смерті. Її спричинює  бактерія холери, яка потрапляє в організм людини з їжею або водою.

    Найчастіше люди заражаються, випивши забрудненої води або вживши продукти, які милися нею, також вона може потрапити в організм через брудні руки. 

    Головними симптомами захворювання є:

    -  Сильна діарея та блювота, які дуже швидко можуть привести до зневоднення;

    -  м'язові судоми, що стать наслідком втрати мінералів;

    -  загальна слабкість і відчуття виснаження.

    При ранній діагностиці і правильному лікуванні холера виліковна, а без належного лікування може призвести до смерті. 

    Щоб уникнути захворювання, в МОЗ радять дотримуватися простих правил:

    - не купувати продукти харчування, зокрема - рибу, у місцях стихійної торгівлі;

    - не купатися і не ловити рибу у забруднених водоймах;

    - дотримуватися особистої гігієни, ретельно мити руки перед тим, як брати чи готувати    їжу, після відвідування туалету;

    - використовувати чисту воду, за можливості бутильовану;

    - мити овочі і фрукти перед вживанням;

    - ретельно проварювати чи просмажувати їжу перед вживанням;

    - кип’ятити воду, адже під час кип’ятіння холерний вібріон гине протягом хвилини.

    На щастя, в Україні в останні роки не було великих спалахів холери. З 2015 року у нашій області не було зареєстровано випадків (підозри) захворювання людей на холеру. Однак, ризик зараження існує завжди, особливо в умовах воєнного часу. Тому важливо дотримуватися простих правил гігієни та обережності. 

    Нагадаємо, що в Україні розпочалася «гаряча пора» захворюваності на COVID-19 через новий штам FLiRT.

    Забрудненими вібріофлорою виявилися зони відпочинку в балці Іванівська на житловому масиві ПівдГЗК, в межах парку культури і відпочинку імені Ф. Мершавцева та - вул. Ботанічної. Тому містянам варто поберегтися, адже холера – це дуже небезпечна кишкова інфекція, яка може швидко призвести до зневоднення організму і навіть смерті. Її спричинює  бактерія холери, яка потрапляє в організм людини з їжею або водою.

    Найчастіше люди заражаються, випивши забрудненої води або вживши продукти, які милися нею, також вона може потрапити в організм через брудні руки. 

    Головними симптомами захворювання є:

    -  Сильна діарея та блювота, які дуже швидко можуть привести до зневоднення;

    -  м'язові судоми, що стать наслідком втрати мінералів;

    -  загальна слабкість і відчуття виснаження.

    При ранній діагностиці і правильному лікуванні холера виліковна, а без належного лікування може призвести до смерті. 

    Щоб уникнути захворювання, в МОЗ радять дотримуватися простих правил:

    - не купувати продукти харчування, зокрема - рибу, у місцях стихійної торгівлі;

    - не купатися і не ловити рибу у забруднених водоймах;

    - дотримуватися особистої гігієни, ретельно мити руки перед тим, як брати чи готувати    їжу, після відвідування туалету;

    - використовувати чисту воду, за можливості бутильовану;

    - мити овочі і фрукти перед вживанням;

    - ретельно проварювати чи просмажувати їжу перед вживанням;

    - кип’ятити воду, адже під час кип’ятіння холерний вібріон гине протягом хвилини.

    На щастя, в Україні в останні роки не було великих спалахів холери. З 2015 року у нашій області не було зареєстровано випадків (підозри) захворювання людей на холеру. Однак, ризик зараження існує завжди, особливо в умовах воєнного часу. Тому важливо дотримуватися простих правил гігієни та обережності. 

    Нагадаємо, що в Україні розпочалася «гаряча пора» захворюваності на COVID-19 через новий штам FLiRT.

    Теги
    • #Україна
    • #новини