Вгору
    Онлайн трансляція
    Програма передач

    Останні відео

    Назад до програми передач

    Попередні випуски

    Результати пошуку

    16.07.2024 закінчується термін подання документів для пільгового вступу дітей військовослужбовців, правоохоронців та загиблих Героїв в Криворізький ліцей МВС

    13 Липня 2024, 10:00 Поділитися

    Навчання є безоплатним, за рахунок держави. Пільги при вступі мають діти військовослужбовців, поліцейських та інших працівників органів сектору безпеки та оборони, які зараз беруть участь в відсічі збройної агресії російської федерації проти України або загинули (померли), зникли безвісти чи отримали інвалідність під час війни. Криворізьке районне управління поліції Головного управління в Дніпропетровській області оголосило набір на вступ до ліцеїв безпекового спрямування та національно-патріотичного виховання системи МВС України у містах Кривий Ріг, Дніпро, Київ та Івано-Франківськ.

    16

    Діти, які будуть зараховані на навчання до ліцею у
    м. Кривий Ріг будуть навчатися орієнтовно до жовтня 2024 року м. Дніпро, до відкриття навчальної бази ліцею в місті Кривий Ріг.
    Ліцеїсти здобудуть профільну освіту та за рахунок спеціалізованих курсів отримують додаткові знання, уміння, навички, необхідні для вступу до відповідних закладів вищої освіти системи МВС України.
    З метою оформлення особових справ на вступ до ліцеїв МВС, просимо звертатися до відділу кадрового забезпечення Криворізького районного управління поліції та за телефонами: 0980837664 (Анастосова Яна), 0674756936 (Доценко Наталія).
    Спеціалізована освіта в ліцеях забезпечується шляхом вивчення на профільному рівні навчальних предметів «Правознавство», «Фізична культура» та спеціалізованих курсів, факультативів, зокрема курсів безпекового та національно-патріотичного виховання (Основи цивільного захисту, Первинна підготовка рятувальника, Основи прикордонної служби, прикладна військово-фізична підготовка тощо).
    Вступати до ліцеїв МВС можуть діти, що закінчили 9-й клас школи або іншого навчального закладу. Це обумовлено тим, що під час навчання у ліцеї вони проходитимуть програму 10-11 класів. 
    Структура навчального року буде відповідати щорічним рекомендаціям Міністерства освіти і науки України щодо організації освітнього процесу в закладах загальної середньої освіти на відповідний навчальний рік.
    Відмінностей від стандартного шкільного графіка немає, навчання в ліцеї не прирівнюється до студентського (канікули такі ж, як і в школах).
    Всі ліцеї оснащені відповідним чином обладнаними укриттями. Укриття облаштовані для продовження навчання під час надходження сигналу «Повітряна тривога».
    Знання ліцеїстів оцінюватимуться по 12-ти бальній системі (шкала). Тобто критерії такі ж, як і у школярів.
    В ліцеях забезпечено цілодобова охорона території та приміщень, відеонагляд, контрольно-пропускний пункт.
    В одному класі в середньому навчатимуться 30 дітей.  
    Матеріальна допомога ліцеїстам у вигляді грошових виплат не передбачена.
    Також ліцеїсти будуть забезпечені безоплатним проживанням, форменим одягом, харчуванням, медичним обслуговуванням, психологічною підтримкою.
    Для ліцеїстів будуть оснащені кімнати для проживання, для кожного ліцеїста обов'язково будуть передбачені усі необхідні предмети для проживання. Однак, не можна буде зберігати в кімнатах будь-які побутові електроприбори на зразок чайника, кип'ятильника чи мікрохвильової. 
    Для кожного ліцеїста в кімнаті для проживання передбачено ліжко, індивідуальна шафа для одягу, тумба, письмовий стіл, стілець, настільна лампа.
    Максимально в одній кімнаті гуртожитку проживатимуть одночасно чотири дитини. 
    Крім цього для ліцеістів будуть доступні класні кімнати, кімнати відпочинку, спортивні та тренажерні зали, спортивні майданчики, оснащені відповідним чином та кімнати для самостійного навчання.
    Ліцеїсти будуть забезпечуватися форменим одягом відповідно до сезону. Повсякденна літня форма складається з кепі, костюма (сорочка, штани), футболки з короткими рукавами чорного кольору (або сорочка поло чорного кольору), ременя, черевиків та рюкзака.
    Повсякденна зимова форма складається з шапки, куртки, костюма, термобілизни, ременя, рукавичок флісових, черевиків зимових та рюкзака. Крім цього ліцеїсти будуть забезпечені парадною та спортивною формою одягу.
    Ліцеїсти харчуватимуться п’ять разів на день. Денний раціон складатиметься з трьох основних прийомів їжі та двох перекусів. Харчування відповідатиме усім нормам, буде збалансованим та різноманітним, забезпечуючи всі необхідні поживні речовини для зростання, розвитку та підтримки високої розумової та фізичної активності. Індивідуальні особливості дітей, які потребуватимуть окремого харчування (алергії, дієти тощо) можливі лише за рекомендаціями лікарів.
    Вихідними днями для ліцеїстів визначені друга половина суботи та неділя.
    У позашкільний час будуть організовуватися екскурсії, культурно-просвітницькі, спортивні заходи тощо.
    Ліцеїсти будуть мати можливість на виїзд за межі ліцею до дому за письмовою заявою батьків або інших законних представників відповідно до порядку, встановленого правилами внутрішнього розпорядку ліцею. У випадку проживання в іншому регіоні батьки або законні представники повинні супроводжувати здобувачів освіти під час дороги. Однак за необхідністю здобувач може залишатися в гуртожитку під час канікул та на вихідних.

    УМОВИ ВСТУПУ:
    Кандидати на зарахування до ліцею складають вступні випробування:
    1) Визначення рівня фізичної підготовленості (виконання фізичних вправ)
    І етап 
    • швидкість (біг 30м) 
    • Сила (підтягування у висі для хлопців, згинання та розгинання рук в упорі лежачи від лави для дівчат)
     ІІ етап 
    • витривалість (рівномірний біг на 1500 м для хлопців, 1000 м – для дівчат)
    2) Історії України (тестування)
    3) Української мови (диктант)

    ТЕРМІНИ ПРОВЕДЕННЯ ВСТУПНОЇ КАМПАНІЇ: 
    16.06 – 16.07.2024 відбір кандидатів на зарахування; оформлення та надсилання особових справ до приймальної комісії ліцею; 
    до 31.07.2024 повторне направлення особових справ (у разі усунення недоліків); 
    05.08.2024 реєстрація кандидатів на зарахування до ліцею; 
    08.08 – 13.08.2024 конкурсний відбір; 
    14.08.2024 зарахування на навчання.
    Після видання наказу про зарахування до ліцею в період з 21 по 31 серпня проводиться «Вступний курс ліцеїста», під час якого передбачено вивчення: 
    • Етичного кодексу ліцеїста 
    • Правил носіння форменого одягу
    • Розпорядку дня 
    • Особливостей організації освітнього процесу тощо.

    Пільгова категорія зарахування до ліцею в межах квот:
    Рейтинговий список кандидатів на зарахування до ліцею формується за категоріями в такій послідовності:
    кандидати на зарахування до ліцею, які беруть участь у конкурсному відборі в межах за квотою-1;
    кандидати на зарахування до ліцею, які беруть участь у конкурсному відборі в межах за квотою-2;
    кандидати на зарахування до ліцею, які беруть участь у конкурсному відборі в межах за квотою-3;
    кандидати на зарахування до ліцею, які беруть участь у конкурсному відборі в межах за квотою-4;
    кандидати на зарахування до ліцею, які беруть участь у конкурсному відборі в межах за квотою-5.
    Рейтинговий список кандидатів на зарахування до ліцею в межах квот впорядковується від більшого до меншого конкурсного бала. При однакових конкурсних балах для впорядкування рейтингового списку кандидатів на зарахування до ліцею використовуються вищий середній бал оцінок з навчальних предметів інваріантної складової свідоцтва про базову середню освіту, округлених до 0,01.
    У разі невикористання обсягу місць, виділених на певну квоту, їх залишок розподіляється між іншими квотами в рівних частинах.

    До вищезазначених квот відносяться:
    квота-1 - загальна кількість місць (сорок п’ять відсотків від обсягу набору) у рік вступу, виділених для кандидатів на зарахування до ліцею, які є дітьми військовослужбовців, поліцейських, осіб рядового, начальницького складу служби цивільного захисту, інших працівників органів сектору безпеки і оборони, що загинули (померли) чи зникли безвісти під час виконання службових обов’язків, пов’язаних із їх безпосередньою участю в здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі й стримуванні збройної агресії Російської Федерації проти України;
    квота-2 - загальна кількість місць (тридцять відсотків від обсягу набору) у рік вступу, виділених для кандидатів на зарахування до ліцею, які є дітьми військовослужбовців, поліцейських, осіб рядового, начальницького складу служби цивільного захисту, інших працівників органів сектору безпеки і оборони (у тому числі звільнених з військової служби, служби цивільного захисту, служби в поліції), які стали особами з інвалідністю внаслідок поранення (контузії, травми, каліцтва) під час виконання службових обов’язків, пов’язаних із їх безпосередньою участю в здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі й стримуванні збройної агресії Російської Федерації проти України;
    квота-3 - загальна кількість місць (п’ятнадцять відсотків від обсягу набору) у рік вступу, виділених для кандидатів на зарахування до ліцею, які є дітьми військовослужбовців, поліцейських, осіб рядового, начальницького складу служби цивільного захисту, інших працівників органів сектору безпеки і оборони, які беруть безпосередню участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі й стримування збройної агресії Російської Федерації проти України;
    квота-4 - загальна кількість місць (п’ять відсотків від обсягу набору) у рік вступу, виділених для кандидатів на зарахування до ліцею, які є дітьми військовослужбовців, поліцейських, осіб рядового, начальницького складу служби цивільного захисту, інших працівників органів сектору безпеки і оборони (у тому числі звільнених з військової служби, служби цивільного захисту, служби в поліції), які брали безпосередню участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі й стримування збройної агресії Російської Федерації проти України, учасників бойових дій органів сектору безпеки і оборони;
    квота-5 - загальна кількість місць (п’ять відсотків від обсягу набору) у рік вступу, виділених для кандидатів на зарахування до ліцею, які є дітьми військовослужбовців, поліцейських, осіб рядового, начальницького складу служби цивільного захисту, інших працівників органів сектору безпеки і оборони (у тому числі звільнених з військової служби, служби цивільного захисту, служби в поліції).

    З метою оформлення особових справ на вступ до ліцеїв МВС, просимо звертатися до відділу кадрового забезпечення Криворізького районного управління поліції та за телефонами: 0980837664 (Анастосова Яна), 0674756936 (Доценко Наталія).

    Діти, які будуть зараховані на навчання до ліцею у
    м. Кривий Ріг будуть навчатися орієнтовно до жовтня 2024 року м. Дніпро, до відкриття навчальної бази ліцею в місті Кривий Ріг.
    Ліцеїсти здобудуть профільну освіту та за рахунок спеціалізованих курсів отримують додаткові знання, уміння, навички, необхідні для вступу до відповідних закладів вищої освіти системи МВС України.
    З метою оформлення особових справ на вступ до ліцеїв МВС, просимо звертатися до відділу кадрового забезпечення Криворізького районного управління поліції та за телефонами: 0980837664 (Анастосова Яна), 0674756936 (Доценко Наталія).
    Спеціалізована освіта в ліцеях забезпечується шляхом вивчення на профільному рівні навчальних предметів «Правознавство», «Фізична культура» та спеціалізованих курсів, факультативів, зокрема курсів безпекового та національно-патріотичного виховання (Основи цивільного захисту, Первинна підготовка рятувальника, Основи прикордонної служби, прикладна військово-фізична підготовка тощо).
    Вступати до ліцеїв МВС можуть діти, що закінчили 9-й клас школи або іншого навчального закладу. Це обумовлено тим, що під час навчання у ліцеї вони проходитимуть програму 10-11 класів. 
    Структура навчального року буде відповідати щорічним рекомендаціям Міністерства освіти і науки України щодо організації освітнього процесу в закладах загальної середньої освіти на відповідний навчальний рік.
    Відмінностей від стандартного шкільного графіка немає, навчання в ліцеї не прирівнюється до студентського (канікули такі ж, як і в школах).
    Всі ліцеї оснащені відповідним чином обладнаними укриттями. Укриття облаштовані для продовження навчання під час надходження сигналу «Повітряна тривога».
    Знання ліцеїстів оцінюватимуться по 12-ти бальній системі (шкала). Тобто критерії такі ж, як і у школярів.
    В ліцеях забезпечено цілодобова охорона території та приміщень, відеонагляд, контрольно-пропускний пункт.
    В одному класі в середньому навчатимуться 30 дітей.  
    Матеріальна допомога ліцеїстам у вигляді грошових виплат не передбачена.
    Також ліцеїсти будуть забезпечені безоплатним проживанням, форменим одягом, харчуванням, медичним обслуговуванням, психологічною підтримкою.
    Для ліцеїстів будуть оснащені кімнати для проживання, для кожного ліцеїста обов'язково будуть передбачені усі необхідні предмети для проживання. Однак, не можна буде зберігати в кімнатах будь-які побутові електроприбори на зразок чайника, кип'ятильника чи мікрохвильової. 
    Для кожного ліцеїста в кімнаті для проживання передбачено ліжко, індивідуальна шафа для одягу, тумба, письмовий стіл, стілець, настільна лампа.
    Максимально в одній кімнаті гуртожитку проживатимуть одночасно чотири дитини. 
    Крім цього для ліцеістів будуть доступні класні кімнати, кімнати відпочинку, спортивні та тренажерні зали, спортивні майданчики, оснащені відповідним чином та кімнати для самостійного навчання.
    Ліцеїсти будуть забезпечуватися форменим одягом відповідно до сезону. Повсякденна літня форма складається з кепі, костюма (сорочка, штани), футболки з короткими рукавами чорного кольору (або сорочка поло чорного кольору), ременя, черевиків та рюкзака.
    Повсякденна зимова форма складається з шапки, куртки, костюма, термобілизни, ременя, рукавичок флісових, черевиків зимових та рюкзака. Крім цього ліцеїсти будуть забезпечені парадною та спортивною формою одягу.
    Ліцеїсти харчуватимуться п’ять разів на день. Денний раціон складатиметься з трьох основних прийомів їжі та двох перекусів. Харчування відповідатиме усім нормам, буде збалансованим та різноманітним, забезпечуючи всі необхідні поживні речовини для зростання, розвитку та підтримки високої розумової та фізичної активності. Індивідуальні особливості дітей, які потребуватимуть окремого харчування (алергії, дієти тощо) можливі лише за рекомендаціями лікарів.
    Вихідними днями для ліцеїстів визначені друга половина суботи та неділя.
    У позашкільний час будуть організовуватися екскурсії, культурно-просвітницькі, спортивні заходи тощо.
    Ліцеїсти будуть мати можливість на виїзд за межі ліцею до дому за письмовою заявою батьків або інших законних представників відповідно до порядку, встановленого правилами внутрішнього розпорядку ліцею. У випадку проживання в іншому регіоні батьки або законні представники повинні супроводжувати здобувачів освіти під час дороги. Однак за необхідністю здобувач може залишатися в гуртожитку під час канікул та на вихідних.

    УМОВИ ВСТУПУ:
    Кандидати на зарахування до ліцею складають вступні випробування:
    1) Визначення рівня фізичної підготовленості (виконання фізичних вправ)
    І етап 
    • швидкість (біг 30м) 
    • Сила (підтягування у висі для хлопців, згинання та розгинання рук в упорі лежачи від лави для дівчат)
     ІІ етап 
    • витривалість (рівномірний біг на 1500 м для хлопців, 1000 м – для дівчат)
    2) Історії України (тестування)
    3) Української мови (диктант)

    ТЕРМІНИ ПРОВЕДЕННЯ ВСТУПНОЇ КАМПАНІЇ: 
    16.06 – 16.07.2024 відбір кандидатів на зарахування; оформлення та надсилання особових справ до приймальної комісії ліцею; 
    до 31.07.2024 повторне направлення особових справ (у разі усунення недоліків); 
    05.08.2024 реєстрація кандидатів на зарахування до ліцею; 
    08.08 – 13.08.2024 конкурсний відбір; 
    14.08.2024 зарахування на навчання.
    Після видання наказу про зарахування до ліцею в період з 21 по 31 серпня проводиться «Вступний курс ліцеїста», під час якого передбачено вивчення: 
    • Етичного кодексу ліцеїста 
    • Правил носіння форменого одягу
    • Розпорядку дня 
    • Особливостей організації освітнього процесу тощо.

    Пільгова категорія зарахування до ліцею в межах квот:
    Рейтинговий список кандидатів на зарахування до ліцею формується за категоріями в такій послідовності:
    кандидати на зарахування до ліцею, які беруть участь у конкурсному відборі в межах за квотою-1;
    кандидати на зарахування до ліцею, які беруть участь у конкурсному відборі в межах за квотою-2;
    кандидати на зарахування до ліцею, які беруть участь у конкурсному відборі в межах за квотою-3;
    кандидати на зарахування до ліцею, які беруть участь у конкурсному відборі в межах за квотою-4;
    кандидати на зарахування до ліцею, які беруть участь у конкурсному відборі в межах за квотою-5.
    Рейтинговий список кандидатів на зарахування до ліцею в межах квот впорядковується від більшого до меншого конкурсного бала. При однакових конкурсних балах для впорядкування рейтингового списку кандидатів на зарахування до ліцею використовуються вищий середній бал оцінок з навчальних предметів інваріантної складової свідоцтва про базову середню освіту, округлених до 0,01.
    У разі невикористання обсягу місць, виділених на певну квоту, їх залишок розподіляється між іншими квотами в рівних частинах.

    До вищезазначених квот відносяться:
    квота-1 - загальна кількість місць (сорок п’ять відсотків від обсягу набору) у рік вступу, виділених для кандидатів на зарахування до ліцею, які є дітьми військовослужбовців, поліцейських, осіб рядового, начальницького складу служби цивільного захисту, інших працівників органів сектору безпеки і оборони, що загинули (померли) чи зникли безвісти під час виконання службових обов’язків, пов’язаних із їх безпосередньою участю в здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі й стримуванні збройної агресії Російської Федерації проти України;
    квота-2 - загальна кількість місць (тридцять відсотків від обсягу набору) у рік вступу, виділених для кандидатів на зарахування до ліцею, які є дітьми військовослужбовців, поліцейських, осіб рядового, начальницького складу служби цивільного захисту, інших працівників органів сектору безпеки і оборони (у тому числі звільнених з військової служби, служби цивільного захисту, служби в поліції), які стали особами з інвалідністю внаслідок поранення (контузії, травми, каліцтва) під час виконання службових обов’язків, пов’язаних із їх безпосередньою участю в здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі й стримуванні збройної агресії Російської Федерації проти України;
    квота-3 - загальна кількість місць (п’ятнадцять відсотків від обсягу набору) у рік вступу, виділених для кандидатів на зарахування до ліцею, які є дітьми військовослужбовців, поліцейських, осіб рядового, начальницького складу служби цивільного захисту, інших працівників органів сектору безпеки і оборони, які беруть безпосередню участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі й стримування збройної агресії Російської Федерації проти України;
    квота-4 - загальна кількість місць (п’ять відсотків від обсягу набору) у рік вступу, виділених для кандидатів на зарахування до ліцею, які є дітьми військовослужбовців, поліцейських, осіб рядового, начальницького складу служби цивільного захисту, інших працівників органів сектору безпеки і оборони (у тому числі звільнених з військової служби, служби цивільного захисту, служби в поліції), які брали безпосередню участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі й стримування збройної агресії Російської Федерації проти України, учасників бойових дій органів сектору безпеки і оборони;
    квота-5 - загальна кількість місць (п’ять відсотків від обсягу набору) у рік вступу, виділених для кандидатів на зарахування до ліцею, які є дітьми військовослужбовців, поліцейських, осіб рядового, начальницького складу служби цивільного захисту, інших працівників органів сектору безпеки і оборони (у тому числі звільнених з військової служби, служби цивільного захисту, служби в поліції).

    З метою оформлення особових справ на вступ до ліцеїв МВС, просимо звертатися до відділу кадрового забезпечення Криворізького районного управління поліції та за телефонами: 0980837664 (Анастосова Яна), 0674756936 (Доценко Наталія).

    Теги
    • #кривий ріг
    • #мвс
    • #ліцей
    • #навчання