Е. Удод: «У місті створено та поповнюється стратегічний запас харчових продуктів. Освоїли у Кривому Розі і те, що раніше ніколи не робили – м'ясні консерви виробляють відповідно до вимог якості»
Кривий Ріг живе за вимоги воєнного часу, на потреби захисту і оборони Кривого Рогу задіяні всі ресурси. За завданням начальника Військової адміністрації Кривого Рогу Олександра Вілкула з перших днів російського вторгнення у місті працюють над створенням потужного стратегічного запасу продуктів. Виробництво м’ясних консервів на сьогодні є одним з ключових процесів. Сотні банок тушонки вже виготовили в імпровізованих цехах навчальних закладів міста.
Мешканці нашого міста з початку війни проти російських окупантів почали активно займатися волонтерською діяльністю, аби допомогти нашим захисникам будь-чим. Криворіжці плетуть сітки, доставляють продукти харчування, теплі речі, побутові товари й медикаменти, облаштовують блок-пости тощо. А 20 березня в одному з освітніх закладів міста почали виготовляти тушонку. Наразі закатали вже близько тисячі банок. Роботу працівників налагодили й розподілили процеси – нарізання курятини, стерилізація банок тощо. Проте саме приготуванням тушонки займаються три кухарі, які працюють по черзі та стоять за плитою по кілка годин, аби контролювати процес.
«Все зроблено із любов’ю. Головне, щоб країна не потребувала стратегічних продуктів, запасів... Ми працюємо у дві зміни. Кухарі працюють у дві зміни: перша та друга. Це з сьомої ранку до сьомої вечора. І з сьомої вечора, до сьомої ранку», – зазначила директорка навчального закладу Ірина.
З початку війни усі криворіжці, як і загалом українці, об’єдналися проти одного ворога – рф. Не винятком став і фонд Олександра Вілкула «Українська перспектива», завдяки якому військовослужбовці отримали всю необхідну амуніцію, а міська влада забезпечила військових якісним харчуванням.
«Ще місяць тому ніхто не міг навіть уявити, що наші підприємці й працівники культури освоять виробництво бронежилетів. А наші дитячі садки та школи освоюватимуть якісне виробництво тушонки для наших захисників. У місті створили стратегічний запас харчових продуктів. Також створили й стратегічний запас медикаментів», – відзначив перший заступник міського голови Євген Удод.
Зазначимо, всі виготовлені банки із тушонкою направляють на потреби військових, а також для поповнення стратегічного запасу міста харчами.