Вверх
    Онлайн-трансляция
    Программа передач

    Последние видео

    Назад до програми передач

    Предыдущие выпуски

    Результаты поиска

    МАГАЗИН ЗАБЕЗПЕЧИТЬ МАСКОЮ?

    5 Квiтня 2020, 02:07 Поделиться

    Кількість людей в світі, які захворіли коронавірусною інфекцією, подолала відмітку у 1,2 млн осіб. Україна за переліком держав, громадяни яких захворіли, посідає сорок дев'яте місце, але в цьому немає нічиєї заслуги. Встановлена кількість виявлених інфікованих COVID-19 пояснюється відсутністю необхідної кількості тестів на місцях.

    Мікро і малий бізнес, перебуваючи в умовах вимушеного карантину майже не працює, а отже не може задовільняти звичайні потреби населення. Великі роздрібні мережі працюють у звичайному режимі, не забуваючи дивувати населення країни постійно зростаючими цінами.  

    2 квітня 2020 р. постановою Кабінету Міністрів України № 255, були внесені зміни до постанови № 211 від 11 березня 2020 р. «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-zapobigannya-poshim110320rennyu-na-teritoriyi-ukrayini-koronavirusu-covid-19). Цією постановою передбачено у пункті 8, четвертий абзац, що «торговельної діяльності та діяльності з надання послуг громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень за умови забезпечення персоналу та відвідувачів ЗАСОБАМИ ІНДИВІДУАЛЬНОГО ЗАХИСТУ, ЗОКРЕМА РЕСПІРАТОРАМИ АБО МАСКАМИ, у тому числі виготовленими самостійно...».

    Відсутність достатньої конкуренції, дозволяє роздрібним мережам отримувати надприбутки, а отже є можливість частину цих коштів спрямувати на виконання вимог постанови.

    Якщо б ви вважали, що строк експлуатації вашої маски вичерпано або з якихось поважних причин вона взагалі відсутня, то згідно цієї постанови КМУ ви могли б вимагати забезпечити вас маскою магазин etc, до якого ви завітали, тим більше, що постанова була прийнята 02.04.2020 р. і у великих роздрібних мереж був час підготуватись до її виконання.

    Однак, 04 квітня 2020 р. на Єдиному веб-порталі органів виконавчої влади Департамент комунікацій Секретаріату КМУ опублікували «Роз’яснення щодо нових обмежувальних заходів на період карантину» (https://www.kmu.gov.ua/news/rozyasnennya-shchodo-novih-obmezhuvalnih-zahodiv-na-period-karantinu).

    На запитання громадян: «Чи правда, що магазини, банки та аптеки мають забезпечувати відвідувачів масками або респіраторами?»

    Департамент комунікацій Секретаріату КМУ відповів: «Ні, це неправда. Установи та магазини, робота яких дозволена у період карантину, мають лише контролювати, щоб відвідувач перебували в масках і респіраторах. Обов’язок забезпечення себе масками покладається на відвідувачів.»

    Виходить, що Департамент комунікацій Секретаріату КМУ тлумачить Постанову КМУ № 211 від 11 березня 2020 р. на власний розсуд.

    У будь-якому разі  дотримуємось вимог карантину та будемо здорові.

    Теги
    • #маска
    Комментарии