Вверх
    Онлайн-трансляция
    Программа передач

    Последние видео

    Назад до програми передач

    Предыдущие выпуски

    Результаты поиска

    2020 рік під знаком коронавірусу.

    26 Лютого 2020, 20:04 Поделиться

              Поки представники Всесвітньої організації охорони здоров´я роблять стримані заяви стосовно динаміки розповсюдження нового вірусу, геном якого ще недостатньо вивчений, вже майже не залишається сумніву щодо серйозності цього питання. Темпи розповсюдження коронавірусу свідчать, що людство у двадцять першому столітті, ще не було дотичне до таких викликів та навіть це не спонукає більшість лідерів держав до рішучих дій. На теперішній час напевно невідомо про причини виникнення Covid-19, однак ряд експертів висловлюють думку, що вірус могли створити штучно, чим і пояснюється його резистентність до великої кількості лікарських засобів.
             Окрім Китаю, який став джерелом походження вірусу, вже понад три десятки країн офіційно визнали, що на їх територіях є люди, які захворіли на Covid-19. Враховуючи швидкість розповсюдження вірусу, відкритість кордонів, міграційні процеси, не залишається сумніву, що коронавірус потрапить і на територію України. Та чи готова вітчизняна система охорони здоров´я належно відповісти на даний виклик, на жаль, ні.
              Саме зараз перші особи держави, лідери суспільної думки, медійні обличчя  повинні спокійно, кожного дня, щоб уникнути паніки, розповідати, яких саме заходів потрібно вжити українцям, аби мінімізувати можливість ураження, які ліки потрібно обов‘язково мати у своїй аптечці, що потрібно робити, коли знайомі або близькі мають симптоми зараження і які ці симптоми. «Роботу над помилками» ситуації в Нових Санжарах на даний момент не проведено і більшість населення сорокамільйонної країни не має чіткого уявлення, що робити в схожій ситуації. І якщо стан медицини в великих містах хоч і викликає нарікання, але ще певною мірою задовільний, то про ризики сільського населення країни годі й говорити.
              Що можуть зробити Криворізький міський голова, виконком Криворізької міської ради, Криворізька міська рада, виходячи з наявних можливостей? По-перше, створити штаб оперативного реагування із провідних інфекціоністів і вірусологів міста. По-друге, створити резерв міста у вигляді необхідних медичних препаратів, костюмів біологічного захисту, одноразових рукавичок та медичних масок, придбати тест системи. По-третє, в екстреному режимі провести перевірку та інвентаризацію медичного обладнання і в найкоротші строки відремонтувати те, що не працює. Вчетверте, використовуючи усі доступні засоби масової інформації провести необхідну роз’яснювальну роботу серед населення міста. Навіть якщо, вказаний резерв не буде використаний, завжди можна його реалізувати через мережу комунальних аптек.

                       

     Тож бажаю всім гарно себе почувати, слідкувати за своїм здоров’ям і не втрачати оптимізм.

         

    Теги
    Комментарии