Вверх
    Онлайн-трансляция
    Программа передач

    Последние видео

    Назад до програми передач

    Предыдущие выпуски

    Результаты поиска

    Про керівників медичних закладів міста

    13 Жовтня 2019, 18:31 Поделиться

    У місті завершується процес реорганізації медичних закладів в некомерційні комунальні підприємства. Заклади первинного рівня реорганізовані та другий рік укладають договори з Національною службою здоров’я України. На завершальному етапі реорганізація закладів інших рівнів медичної допомоги.

    На даний час керівництво закладами здійснюють виконуючі обов’язки керівників. Відповідно до ст. 16 Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров'я», керівники закладів охорони здоров’я призначаються на посаду на конкурсній основі.

    Для проведення конкурсу управління охорони здоров’я повинно створити конкурсну комісію, до складу якої входять представники управління, представники трудових колективів медичних закладів, представники Громадської ради управління охорони здоров’я.

    За інформацією від заступника начальника управління, зараз проводиться підготовча робота для проведення конкурсу.

    Яке завдання у трудових колективів під час процесу призначення керівників? На зборах треба обрати відповідальних та принципових представників колективу до конкурсної комісії.

    Завдання представників громадськості, депутатського корпусу, ЗМІ, полягає у забезпечені контролю за законністю, прозорістю, та публічністю проведення конкурсу.

    Керівниками не можуть бути обрані «куми», «свати», або «свої люди». Це повинні бути незалежні та фахові менеджери, які зможуть організувати ефективну роботу закладу, створити відповідні умови для покращення медичних послуг населенню.

    Отже, слідкуємо за інформацією про початок конкурсу, делегуємо достойних кандидатів, здійснюємо контроль за проведенням конкурсу, беремо участь в управлінні майном громади.

    Теги
    Комментарии