Вгору
    Онлайн трансляція
    Програма передач

    Останні відео

    Назад до програми передач

    Попередні випуски

    Результати пошуку

    Загроза зростає: мешканців Кривбасу попередили про небезпеку гострих кишкових інфекцій

    25 Квiтня 2024, 15:00 Поділитися

    Криворізьке районне управління ГУ Держпродспоживслужби у Дніпропетровській області нагадує людям про те, що у теплу пору року зростає загроза поширення гострих кишкових інфекцій. Їх викликають бактерії чи віруси. Загалом, шляхів передачі 3 - харчовий, водний і контактно-побутовий. Перший вважається основним.

    Загроза зростає: мешканців Кривбасу попередили про небезпеку гострих кишкових інфекцій

    Зараження йде через спожиті продукти харчування, приготовані з них страви, овочі/фрукти, що куштувалися без достатньої гігієнічної та термічної обробки. Держпродспоживслужба, поліцейські та представники органів місцевого самоврядування провели на Криворіжжі рейди у 59 населених пунктах. 

    «Складено 5 протоколів про адміністративні правопорушення за реалізацію продукції у невстановлених місцях. Проведена роз’яснювальна робота серед населення зазначених ОТГ стосовно наслідків вживання продукції невідомого походження, сумнівної якості, профілактики інфекційної захворюваності та харчових отруєнь (278 бесід)», - йдеться у повідомленні. 

    Для того, аби вберегтися, не слід їсти продукти при підозрі на погану якість. Крім того, не купуйте харчування на стихійних ринках або у приватних осіб. Гігієну рук, води ніхто не відміняв. 

    «Не готуйте продукти із запасом. Приготовані страви бажано вживати відразу, а у випадку їхнього повторного споживання вони мають піддаватись вторинній термічній обробці. Зберігання виготовленої страви без холоду не повинно перевищувати 2 годин. Не беріть у дорогу продукти, що швидко псуються. 

    Не готуйте багатокомпонентні страви, як от паштети, м'ясні салати тощо. При споживанні овочів, фруктів та ягід їх необхідно добре промити питною водою, а при споживанні дітьми - обдати окропом», - резюмували у Держпродспоживслужбі. 

    Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Кривому Розі відкрили перший регіональний офіс підтримки малого і мікробізнесу.

    Зараження йде через спожиті продукти харчування, приготовані з них страви, овочі/фрукти, що куштувалися без достатньої гігієнічної та термічної обробки. Держпродспоживслужба, поліцейські та представники органів місцевого самоврядування провели на Криворіжжі рейди у 59 населених пунктах. 

    «Складено 5 протоколів про адміністративні правопорушення за реалізацію продукції у невстановлених місцях. Проведена роз’яснювальна робота серед населення зазначених ОТГ стосовно наслідків вживання продукції невідомого походження, сумнівної якості, профілактики інфекційної захворюваності та харчових отруєнь (278 бесід)», - йдеться у повідомленні. 

    Для того, аби вберегтися, не слід їсти продукти при підозрі на погану якість. Крім того, не купуйте харчування на стихійних ринках або у приватних осіб. Гігієну рук, води ніхто не відміняв. 

    «Не готуйте продукти із запасом. Приготовані страви бажано вживати відразу, а у випадку їхнього повторного споживання вони мають піддаватись вторинній термічній обробці. Зберігання виготовленої страви без холоду не повинно перевищувати 2 годин. Не беріть у дорогу продукти, що швидко псуються. 

    Не готуйте багатокомпонентні страви, як от паштети, м'ясні салати тощо. При споживанні овочів, фруктів та ягід їх необхідно добре промити питною водою, а при споживанні дітьми - обдати окропом», - резюмували у Держпродспоживслужбі. 

    Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Кривому Розі відкрили перший регіональний офіс підтримки малого і мікробізнесу.

    Теги
    • #кривий ріг
    • #небезпека
    • #інфекція