Вгору
    Онлайн трансляція
    Програма передач

    Останні відео

    Назад до програми передач

    Попередні випуски

    Результати пошуку

    Сталева команда: як Метінвест підтримує своїх співробітників під час війни

    25 Травня 2023, 11:18 Поділитися

    В умовах повномасштабної війни Група Метінвест залишається на позиції одного з найбільших роботодавців і платників податків в Україні. Компанія робить усе можливе, щоб зберегти трудовий колектив і допомогти людям пережити складні часи.

    Сталева команда: як Метінвест підтримує своїх співробітників під час війни

    У період турбулентності кожному потрібно мати опору. Для тисяч українців такою опорою є Метінвест, який забезпечує роботою, стабільним заробітком, комфортними й безпечними умовами праці. Водночас дбає про нагальні потреби співробітників і членів їхніх сімей, які постраждали через війну. Компанія допомагає їм з житлом, продуктами, ліками й речами, фізичною та психологічною реабілітацією. Все для того, щоб втримати кадровий потенціал для післявоєнної відбудови України.

    Через повномасштабне вторгнення Метінвест тимчасово втратив свої підприємства в Маріуполі – зараз місто знаходиться в окупації. Також через ворожі обстріли прифронтової Авдіївки зупинена робота АКХЗ. Проте компанія зробила все можливе, щоб зберегти своїх співробітників, які опинилися на підконтрольній Україні території. 

    Попри бойові дії, Метінвесту вдалося евакуювати з Маріуполя та Авдіївки приблизно 20 тисяч мешканців. Першочерговою потребою, з якою зіткнулися люди, став пошук житла. Щоб надати прихисток українцям, компанія підготувала понад 6000 місць тимчасового проживання. Співробітники підприємств можуть безплатно оселитися в шелтерах разом зі своїми родинами. 

    «Сильна, єдина команда – є, була й буде головною цінністю в Метінвесті. Тому в умовах війни компанія спрямовує на підтримку своїх співробітників максимум ресурсів. Ми маємо бути впевненими, що наші люди знаходяться в безпеці, наскільки це зараз можливо, отримують гідну оплату праці й мають умови для професійного розвитку. Дякуємо всім, хто своєю роботою наближає перемогу. Кожен із вас – це точка опори: для компанії, одне одного та України», – зазначив генеральний директор Групи Метінвест Юрій Риженков.

    На початку війни, коли Україна зіткнулася з найбільшою хвилею переселенців, Метінвест створив у Запоріжжі та Кам'янському центри реабілітації та реінтеграції, де співробітники та інші мирні українці з зони бойових дій могли отримати консультаційну, медичну, психологічну допомогу, а також знайти житло та роботу на підприємствах компанії.

    Також на початку війни Метінвест запустив корпоративну програму «Домівка для своїх», розраховану на підтримку працевлаштованих співробітників-переселенців. У межах цього проєкту працівники Групи надавали житло колегам-переселенцям, а компанія компенсувала витрати.

    До допомоги колегам-українцям, які втратили домівку або помешкання яких зазнало серйозних пошкоджень, долучаються й працівники закордонних підприємств Метінвесту. Нещодавно 75 родин, де виховується двоє або більше неповнолітніх дітей, отримали грошові сертифікати на облаштування житла. Вони були придбані за донати іноземців до благодійного фонду «Рятуємо життя» Do it together.

    А на комбінаті Запоріжсталь від початку війни запустили окрему програму відновлення житла для співробітників. Оперативні бригади підприємства допомагають людям з первинним ремонтом. У квартирах та приватних будинках демонтують та замінюють пошкоджені елементи покрівлі, вікна та двері, виконують штукатурні роботи чи косметичний ремонт. Також для відбудови оселі у запоріжсталівців є можливість отримати фінансові виплати. Наразі у межах програми допомога надається майже 100 співробітникам Запоріжсталі та інших підприємств міста. На це компанія вже спрямувала понад 1,2 млн грн.

    В умовах війни Метінвест допомагає українцям знайти роботу, щоб вони мали змогу забезпечити себе та родини стабільним доходом. З початку повномасштабного вторгнення компанія працевлаштувала на своїх підприємствах у Покровську, Запоріжжі, Кривому Розі та Кам'янському понад 7 тисяч осіб, в тому числі з Маріуполя та Авдіївки. 
    Робочі місця розподіляються згідно з кваліфікацією людей, а у разі потреби є можливість пройти перенавчання коштом компанії. Матеріальна підтримка у вигляді різних компенсацій, підйомних, соціальних пільг і гарантованого заробітку, яка надається працівникам-переселенцям, допомагає їм значно швидше облаштувати побут і розпочати нове життя.

    «Дуже радий, що Метінвест не забуває про своїх співробітників, допомагає мешканцям Маріуполя із роботою, дає тимчасове житло, підйомні. Зараз я відчуваю впевненість у завтрашньому дні, фінансову стабільність, нехай і хиткий, але спокій. А головне – я в безпеці», – розповідає маріуполець, відтепер працівник Запоріжвогнетриву Павло Логачов.

    А щоб зберегти колективи підприємств, змушених працювати не на повну потужність, компанія залучила працівників до ремонтних робіт і впорядкування території зі збереженням основного заробітку.

    Наразі є потреба в підсиленні команди на підприємствах Метінвест Покровськвугілля. Також нещодавно понад 300 вакансій відкрились на запорізьких активах. Шукають розливальників сталі, вальцювальників, агломератників, машиністів крану, слюсарів-ремонтників, регулювальників швидкості руху вагонів, вантажників та інших. У компанії пропонують офіційне працевлаштування, регулярні виплати, повний соцпакет – все, що дає опору в складний час. А для українців, що мешкають в інших містах країни, надають кімнати у гуртожитках.

    Щоб під час робочих змін працівники відчували себе більш захищеними, на підприємствах облаштували укриття. Тут є все необхідне – питна вода, їжа, медикаменти, засоби зв’язку. Також компанія організовує для співробітників тренінги з надання першої допомоги, покращує умови робочого побуту й перевезень, забезпечує безплатним соціальним паливом. Зокрема, цієї зими компанія Метінвест Покровськвугілля видала своїм співробітникам 7,5 тисяч тонн вугілля для опалення помешкань на майже 48 млн грн. 

    Окрім того, виклики війни не зупинили програму професійної підготовки молоді у галузі ГМК – восени 2022 року 442 студенти розпочали навчання за інженерними спеціальностями в університеті Метінвест Політехніка. Для співробітників Метінвесту та їхніх дітей ця можливість надається безплатно. Зараз у виші триває вже друга вступна кампанія.

    Підтримуючи співробітників, які стали до лав ЗСУ, Метінвест сприяє зміцненню обороноздатності країни. Компанія забезпечує всіх своїх мобілізованих працівників, яких понад 8 тисяч, бронежилетами, касками та теплим одягом. На придбання натільної термобілизни, термошкарпеток, теплої балаклави, рукавичок на флісі та фольгованих устілок було спрямовано 12 млн грн. Також Метінвест доставляє в підрозділи, де служать бійці, обладнання, техніку та інші речі за запитом захисників. За всіма мобілізованими співробітниками зберігаються їхні робочі місця.

    Створення комфорту для співробітників-переселенців і забезпечення їх базовими речами – також один із пріоритетів Метінвесту. Зокрема, компанія облаштувала свої шелтери усім необхідним: технікою, меблями та іншим побутовим приладдям. Дітям приділяється окрема увага – для них створюють ігрові кімнати, закуповують іграшки й книги, проводять освітньо-розважальні заходи. Також мешканці прихистків отримують системну підтримку від «Рятуємо життя». Їм доставляють продукти й засоби гігієни.

    Окрім переселенців, продовольчі та гігієнічні набори від гуманітарного проєкту Метінвесту отримують співробітники, які не залишали рідні міста й підприємства, але все одно потребують підтримки. Серед них – родини мобілізованих працівників і пільгові категорії: багатодітні родини, одинокі мами, ліквідатори на ЧАЕС і люди з інвалідністю. Також пакунки видають ветеранам підприємств. 

    «У такий економічно складний для всіх час допомога для працівників і наших родин дуже важлива. Проєкт «Рятуємо життя» – це реальна турбота про українців, які працюють для перемоги», – зазначив розливальник сталі Каметсталі Денис Андрієнко. 

    Загалом «Рятуємо життя» вже допоміг майже пів мільйону українців. Від початку повномасштабної війни з польських хабів до розподільчих центрів в Україні доставлено 4 162 тонни вантажів із найнеобхіднішим. Зокрема, набори містять продукти тривалого зберігання: борошно, цукор, макарони, консерви, соняшникова олія тощо. За понад рік існування гуманітарного проєкту партнери-донори передали дарунків і донейтів на понад 2,7 млн євро.

    Важливим напрямком роботи Метінвесту є впровадження програми фізичної та психологічної реабілітації, якою займається «Рятуємо життя». Спільно з Protez Hub гуманітарний проєкт повертає до повноцінного життя військових і цивільних, які постраждали під час війни. Наразі допомогу отримують 48 людей, серед них 13 вже отримали свої протези. Такою можливістю користуються і співробітники підприємств компанії.

    Ще одним проєктом психологічної підтримки є «Незламна мама», яка реалізується «Фондом Маша» і «Рятуємо життя». Наразі її учасниками стали 194 людини. Це співробітниці Метінвесту, дружини працівників компанії та їхні діти, яких торкнулася війна. У межах однієї зміни протягом трьох тижнів мами та діти працюють з психологами, завдяки чому їм вдається суттєво поліпшити самопочуття, знайти свою «валізу» практичних вправ, що допомагають долати стрес.

    Протезування та проєкт «Незламна мама» є частиною комплексної програми Метінвесту з реінтеграції ветеранів війни та постраждалих мирних мешканців у суспільство.

    У період турбулентності кожному потрібно мати опору. Для тисяч українців такою опорою є Метінвест, який забезпечує роботою, стабільним заробітком, комфортними й безпечними умовами праці. Водночас дбає про нагальні потреби співробітників і членів їхніх сімей, які постраждали через війну. Компанія допомагає їм з житлом, продуктами, ліками й речами, фізичною та психологічною реабілітацією. Все для того, щоб втримати кадровий потенціал для післявоєнної відбудови України.

    Через повномасштабне вторгнення Метінвест тимчасово втратив свої підприємства в Маріуполі – зараз місто знаходиться в окупації. Також через ворожі обстріли прифронтової Авдіївки зупинена робота АКХЗ. Проте компанія зробила все можливе, щоб зберегти своїх співробітників, які опинилися на підконтрольній Україні території. 

    Попри бойові дії, Метінвесту вдалося евакуювати з Маріуполя та Авдіївки приблизно 20 тисяч мешканців. Першочерговою потребою, з якою зіткнулися люди, став пошук житла. Щоб надати прихисток українцям, компанія підготувала понад 6000 місць тимчасового проживання. Співробітники підприємств можуть безплатно оселитися в шелтерах разом зі своїми родинами. 

    «Сильна, єдина команда – є, була й буде головною цінністю в Метінвесті. Тому в умовах війни компанія спрямовує на підтримку своїх співробітників максимум ресурсів. Ми маємо бути впевненими, що наші люди знаходяться в безпеці, наскільки це зараз можливо, отримують гідну оплату праці й мають умови для професійного розвитку. Дякуємо всім, хто своєю роботою наближає перемогу. Кожен із вас – це точка опори: для компанії, одне одного та України», – зазначив генеральний директор Групи Метінвест Юрій Риженков.

    На початку війни, коли Україна зіткнулася з найбільшою хвилею переселенців, Метінвест створив у Запоріжжі та Кам'янському центри реабілітації та реінтеграції, де співробітники та інші мирні українці з зони бойових дій могли отримати консультаційну, медичну, психологічну допомогу, а також знайти житло та роботу на підприємствах компанії.

    Також на початку війни Метінвест запустив корпоративну програму «Домівка для своїх», розраховану на підтримку працевлаштованих співробітників-переселенців. У межах цього проєкту працівники Групи надавали житло колегам-переселенцям, а компанія компенсувала витрати.

    До допомоги колегам-українцям, які втратили домівку або помешкання яких зазнало серйозних пошкоджень, долучаються й працівники закордонних підприємств Метінвесту. Нещодавно 75 родин, де виховується двоє або більше неповнолітніх дітей, отримали грошові сертифікати на облаштування житла. Вони були придбані за донати іноземців до благодійного фонду «Рятуємо життя» Do it together.

    А на комбінаті Запоріжсталь від початку війни запустили окрему програму відновлення житла для співробітників. Оперативні бригади підприємства допомагають людям з первинним ремонтом. У квартирах та приватних будинках демонтують та замінюють пошкоджені елементи покрівлі, вікна та двері, виконують штукатурні роботи чи косметичний ремонт. Також для відбудови оселі у запоріжсталівців є можливість отримати фінансові виплати. Наразі у межах програми допомога надається майже 100 співробітникам Запоріжсталі та інших підприємств міста. На це компанія вже спрямувала понад 1,2 млн грн.

    В умовах війни Метінвест допомагає українцям знайти роботу, щоб вони мали змогу забезпечити себе та родини стабільним доходом. З початку повномасштабного вторгнення компанія працевлаштувала на своїх підприємствах у Покровську, Запоріжжі, Кривому Розі та Кам'янському понад 7 тисяч осіб, в тому числі з Маріуполя та Авдіївки. 
    Робочі місця розподіляються згідно з кваліфікацією людей, а у разі потреби є можливість пройти перенавчання коштом компанії. Матеріальна підтримка у вигляді різних компенсацій, підйомних, соціальних пільг і гарантованого заробітку, яка надається працівникам-переселенцям, допомагає їм значно швидше облаштувати побут і розпочати нове життя.

    «Дуже радий, що Метінвест не забуває про своїх співробітників, допомагає мешканцям Маріуполя із роботою, дає тимчасове житло, підйомні. Зараз я відчуваю впевненість у завтрашньому дні, фінансову стабільність, нехай і хиткий, але спокій. А головне – я в безпеці», – розповідає маріуполець, відтепер працівник Запоріжвогнетриву Павло Логачов.

    А щоб зберегти колективи підприємств, змушених працювати не на повну потужність, компанія залучила працівників до ремонтних робіт і впорядкування території зі збереженням основного заробітку.

    Наразі є потреба в підсиленні команди на підприємствах Метінвест Покровськвугілля. Також нещодавно понад 300 вакансій відкрились на запорізьких активах. Шукають розливальників сталі, вальцювальників, агломератників, машиністів крану, слюсарів-ремонтників, регулювальників швидкості руху вагонів, вантажників та інших. У компанії пропонують офіційне працевлаштування, регулярні виплати, повний соцпакет – все, що дає опору в складний час. А для українців, що мешкають в інших містах країни, надають кімнати у гуртожитках.

    Щоб під час робочих змін працівники відчували себе більш захищеними, на підприємствах облаштували укриття. Тут є все необхідне – питна вода, їжа, медикаменти, засоби зв’язку. Також компанія організовує для співробітників тренінги з надання першої допомоги, покращує умови робочого побуту й перевезень, забезпечує безплатним соціальним паливом. Зокрема, цієї зими компанія Метінвест Покровськвугілля видала своїм співробітникам 7,5 тисяч тонн вугілля для опалення помешкань на майже 48 млн грн. 

    Окрім того, виклики війни не зупинили програму професійної підготовки молоді у галузі ГМК – восени 2022 року 442 студенти розпочали навчання за інженерними спеціальностями в університеті Метінвест Політехніка. Для співробітників Метінвесту та їхніх дітей ця можливість надається безплатно. Зараз у виші триває вже друга вступна кампанія.

    Підтримуючи співробітників, які стали до лав ЗСУ, Метінвест сприяє зміцненню обороноздатності країни. Компанія забезпечує всіх своїх мобілізованих працівників, яких понад 8 тисяч, бронежилетами, касками та теплим одягом. На придбання натільної термобілизни, термошкарпеток, теплої балаклави, рукавичок на флісі та фольгованих устілок було спрямовано 12 млн грн. Також Метінвест доставляє в підрозділи, де служать бійці, обладнання, техніку та інші речі за запитом захисників. За всіма мобілізованими співробітниками зберігаються їхні робочі місця.

    Створення комфорту для співробітників-переселенців і забезпечення їх базовими речами – також один із пріоритетів Метінвесту. Зокрема, компанія облаштувала свої шелтери усім необхідним: технікою, меблями та іншим побутовим приладдям. Дітям приділяється окрема увага – для них створюють ігрові кімнати, закуповують іграшки й книги, проводять освітньо-розважальні заходи. Також мешканці прихистків отримують системну підтримку від «Рятуємо життя». Їм доставляють продукти й засоби гігієни.

    Окрім переселенців, продовольчі та гігієнічні набори від гуманітарного проєкту Метінвесту отримують співробітники, які не залишали рідні міста й підприємства, але все одно потребують підтримки. Серед них – родини мобілізованих працівників і пільгові категорії: багатодітні родини, одинокі мами, ліквідатори на ЧАЕС і люди з інвалідністю. Також пакунки видають ветеранам підприємств. 

    «У такий економічно складний для всіх час допомога для працівників і наших родин дуже важлива. Проєкт «Рятуємо життя» – це реальна турбота про українців, які працюють для перемоги», – зазначив розливальник сталі Каметсталі Денис Андрієнко. 

    Загалом «Рятуємо життя» вже допоміг майже пів мільйону українців. Від початку повномасштабної війни з польських хабів до розподільчих центрів в Україні доставлено 4 162 тонни вантажів із найнеобхіднішим. Зокрема, набори містять продукти тривалого зберігання: борошно, цукор, макарони, консерви, соняшникова олія тощо. За понад рік існування гуманітарного проєкту партнери-донори передали дарунків і донейтів на понад 2,7 млн євро.

    Важливим напрямком роботи Метінвесту є впровадження програми фізичної та психологічної реабілітації, якою займається «Рятуємо життя». Спільно з Protez Hub гуманітарний проєкт повертає до повноцінного життя військових і цивільних, які постраждали під час війни. Наразі допомогу отримують 48 людей, серед них 13 вже отримали свої протези. Такою можливістю користуються і співробітники підприємств компанії.

    Ще одним проєктом психологічної підтримки є «Незламна мама», яка реалізується «Фондом Маша» і «Рятуємо життя». Наразі її учасниками стали 194 людини. Це співробітниці Метінвесту, дружини працівників компанії та їхні діти, яких торкнулася війна. У межах однієї зміни протягом трьох тижнів мами та діти працюють з психологами, завдяки чому їм вдається суттєво поліпшити самопочуття, знайти свою «валізу» практичних вправ, що допомагають долати стрес.

    Протезування та проєкт «Незламна мама» є частиною комплексної програми Метінвесту з реінтеграції ветеранів війни та постраждалих мирних мешканців у суспільство.

    Теги
    • #допомога
    • #метінвест