Вгору
    Онлайн трансляція
    Програма передач

    Останні відео

    Назад до програми передач

    Попередні випуски

    Результати пошуку

    Що приготувати на новорічний стіл-2022, аби догодити символу – Сріблястому Тигру

    31 Грудня 2021, 10:46 Поділитися

    Щороку українські родини напередодні свят замислюються над святковим меню. Особливу увагу зазвичай приділяють символу прийдешнього року, адже вважається необхідним йому догодити. За східним календарем, символом 2022 року є Водяний Тигр. Це всеїдна тварина, яка цінує різноманітність. Тож, презентуємо топ-5 страв, які можна подати на новорічний стіл та догодити символу прийдешнього року.

    Що приготувати на новорічний стіл-2022, аби догодити символу – Сріблястому Тигру

    Готуючи новорічне меню слід врахувати вподобання Водяного тигра. На святковому столі має бути великий вибір страв. Віддайте перевагу радять не рибі, а м’ясу – до нього добре смакуватимуть овочі. Також можна порадувати Тигра гарним сервіруванням. Проте господар року не любить міцних спиртних та шипучих напоїв, з ними слід бути обережнішими.

    1. Сирні кульки з крабовими паличками

    Інгредієнти:

    • плавлений сир – 100,
    • крабові палички,
    • яйце куряче,
    • майонез,
    • часник,
    • сіль та чорний мелений перець за смаком.

    Приготування: відварити яйця та осудити їх. Зрізати червоний шар у крабових паличок. Окремо дрібно нарізати білі та червоні частини. Сир необхідно натерти на тертці, подрібнити часник та змішати ці інгредієнти з білими крабовими паличками. У посудину з сумішшю додати дрібно натерті яйця та майонез. Посолити та поперчити.

    Після цього потрібно сформувати кульки. Вологими руками необхідно скатати кульки з маси та обваляти у стружці з червоної частини крабових паличок. Перед подачею на годину поставити холодильник.

    2. Рулет з фаршем, зеленню та морквою

    Інгредієнти:

    • фарш з курки або індички,
    • морква,
    • зелень свіжа,
    • паста томатна,
    • часник,
    • олія рослинна,
    • сіль та мелений перець – за смаком.

    Приготування: необхідно підготувати усі продукти. Моркву потрібно почистити та натерти на великій тертці. Зелень промити, просушити і дрібно нарізати. Часник пропустити через прес аби подрібнити його.

    Після цього потрібно розігріти сковороду, налити олію та покласти моркву. Пасерувати її необхідно на повільному вогні 8-10 хвилин. Далі додати часник та томатну пасту, перемішати. Потримати цю начинку потрібно на плиті ще три хвилини.

    Далі можна займатися фаршем. Його необхідно посолити, поперчити та перемішати. Далі на столі розстелити фольгу, викласти фарш у формі прямокутника. Його товщина має бути близько одного сантиметру. На фарш необхідно покласти моркву, яка має бути вже холодною. Розподілити суміш потрібно рівномірно. Наступним шаром викласти подрібнену зелень.

    Потім потрібно сформувати рулет, піднімаючи вільний край фольги. Духовку потрібно розігріти до 180-190°С. Далі необхідно перекласти на лист загорнутий у фольгу рулет та запікати його приблизно 45-50 хвилин. Зняти фольгу необхідно перед подачею, а потім порізати на шматочки.

    3. Запечена курка з броколі та цвітною капустою

    Інгредієнти:

    • куряче філе,
    • цвітна капуста,
    • броколі,
    • сир твердий,
    • молоко,
    • сметана,
    • сіль та спеції – за смаком.

    Приготування: спочатку потрібно підготувати форму для запікання та увімкнути розігріватися духовку до 180 градусів. Після цього необхідно куряче філе промити під проточною холодною водою та обсушити паперовими рушниками. Нарізати курку невеликими кубиками та викласти у форму. Броколі розділити на суцвіття і викласти до курки. Цвітну капусту розібрати на суцвіття, опустити в киплячу воду на 2-3 хвилини і викласти у форму для запікання.

    Потім потрібно у глибокому посуді змішати сметану, молоко, сіль та спеції. Сир натерти на тертці і додати в молочно-сметанну суміш, перемішати. Далі необхідно помірно залити соусом і розподілити сир по всій поверхні овочів. Після цього потрібно поставити форму в заздалегідь розігріту духовку на 30-40 хвилин та готувати до рум’яної скоринки.

    4. Новорічний салат «Чарівник»

    Інгредієнти:

    • куряче філе,
    • консервована кукурудза,
    • шинка,
    • свіжий огірок,
    • морква,
    • майонез,
    • сіль та листя салату за смаком.

    Приготування: для початку необхідно відварити до готовності куряче філе та остудити його. У миску дрібно нашаткувати відварену курятину і додати консервовану кукурудзу. Після цього нарізати соломкою свіжий огірок та шинку. У посудину додати терту моркву та майонез. Посолити та поперчити за смаком. Потім потрібно перемішати салат і викласти на блюдо із листям салату

    5. Панна котта з мандаринами

    Інгредієнти:

    1) Для панна коти:

    • вершки 30% жирності – 200-220 мл.;
    • желатин – 10 г.;
    • йогурт натуральний – 200 мл.;
    • цукор – 110-120 г.;
    • вода – 30 мл.

    2) Для мандаринового желе:

    • сік мандариновий – 150 мл.;
    • желатин – 6-8 г.;
    • вода – 20 мл.

    Приготування: спочатку потрібно приготували нижній шар – мандаринове желе. Для цього необхідно залити желатин 20 мл води та залишити суміш на 15 хвилин для набухання. Задля отримання кращого результату можна слідувати інструкціям від виробника на упаковці.

    Далі потрібно мандариновий сік змішати із цукром, поставити на невеликий вогонь, підігріти, але не до кипіння. Зняти сік із плити і додати желатин. Ретельно розмішати та процідити через сито. Завдяки цьому мандаринове желе вийде однорідним та напівпрозорим.

    Після цього можна формувати десерт. У склянки до середини налити желе та поставити їх у холодильник на 60 хвилин. Поки суміш застигає, можна приготувати верхній шар – вершкову панну котту. Для цього потрібно желатин залити 30 мл води й залишити набухати. У невелику каструлю налити вершки, йогурт, додати цукор. Поставити на плиту та нагрівати до розчинення цукру. Але до кипіння не доводити не треба.

    Потім необхідно зняти каструлю з плити, покласти туди желатин та перемішати. Трохи остудити суміш, а потім заповнити нею склянки з мандариновим желе. Поставити десерт у холодильник ще на одну годину.

    Готуючи новорічне меню слід врахувати вподобання Водяного тигра. На святковому столі має бути великий вибір страв. Віддайте перевагу радять не рибі, а м’ясу – до нього добре смакуватимуть овочі. Також можна порадувати Тигра гарним сервіруванням. Проте господар року не любить міцних спиртних та шипучих напоїв, з ними слід бути обережнішими.

    1. Сирні кульки з крабовими паличками

    Інгредієнти:

    • плавлений сир – 100,
    • крабові палички,
    • яйце куряче,
    • майонез,
    • часник,
    • сіль та чорний мелений перець за смаком.

    Приготування: відварити яйця та осудити їх. Зрізати червоний шар у крабових паличок. Окремо дрібно нарізати білі та червоні частини. Сир необхідно натерти на тертці, подрібнити часник та змішати ці інгредієнти з білими крабовими паличками. У посудину з сумішшю додати дрібно натерті яйця та майонез. Посолити та поперчити.

    Після цього потрібно сформувати кульки. Вологими руками необхідно скатати кульки з маси та обваляти у стружці з червоної частини крабових паличок. Перед подачею на годину поставити холодильник.

    2. Рулет з фаршем, зеленню та морквою

    Інгредієнти:

    • фарш з курки або індички,
    • морква,
    • зелень свіжа,
    • паста томатна,
    • часник,
    • олія рослинна,
    • сіль та мелений перець – за смаком.

    Приготування: необхідно підготувати усі продукти. Моркву потрібно почистити та натерти на великій тертці. Зелень промити, просушити і дрібно нарізати. Часник пропустити через прес аби подрібнити його.

    Після цього потрібно розігріти сковороду, налити олію та покласти моркву. Пасерувати її необхідно на повільному вогні 8-10 хвилин. Далі додати часник та томатну пасту, перемішати. Потримати цю начинку потрібно на плиті ще три хвилини.

    Далі можна займатися фаршем. Його необхідно посолити, поперчити та перемішати. Далі на столі розстелити фольгу, викласти фарш у формі прямокутника. Його товщина має бути близько одного сантиметру. На фарш необхідно покласти моркву, яка має бути вже холодною. Розподілити суміш потрібно рівномірно. Наступним шаром викласти подрібнену зелень.

    Потім потрібно сформувати рулет, піднімаючи вільний край фольги. Духовку потрібно розігріти до 180-190°С. Далі необхідно перекласти на лист загорнутий у фольгу рулет та запікати його приблизно 45-50 хвилин. Зняти фольгу необхідно перед подачею, а потім порізати на шматочки.

    3. Запечена курка з броколі та цвітною капустою

    Інгредієнти:

    • куряче філе,
    • цвітна капуста,
    • броколі,
    • сир твердий,
    • молоко,
    • сметана,
    • сіль та спеції – за смаком.

    Приготування: спочатку потрібно підготувати форму для запікання та увімкнути розігріватися духовку до 180 градусів. Після цього необхідно куряче філе промити під проточною холодною водою та обсушити паперовими рушниками. Нарізати курку невеликими кубиками та викласти у форму. Броколі розділити на суцвіття і викласти до курки. Цвітну капусту розібрати на суцвіття, опустити в киплячу воду на 2-3 хвилини і викласти у форму для запікання.

    Потім потрібно у глибокому посуді змішати сметану, молоко, сіль та спеції. Сир натерти на тертці і додати в молочно-сметанну суміш, перемішати. Далі необхідно помірно залити соусом і розподілити сир по всій поверхні овочів. Після цього потрібно поставити форму в заздалегідь розігріту духовку на 30-40 хвилин та готувати до рум’яної скоринки.

    4. Новорічний салат «Чарівник»

    Інгредієнти:

    • куряче філе,
    • консервована кукурудза,
    • шинка,
    • свіжий огірок,
    • морква,
    • майонез,
    • сіль та листя салату за смаком.

    Приготування: для початку необхідно відварити до готовності куряче філе та остудити його. У миску дрібно нашаткувати відварену курятину і додати консервовану кукурудзу. Після цього нарізати соломкою свіжий огірок та шинку. У посудину додати терту моркву та майонез. Посолити та поперчити за смаком. Потім потрібно перемішати салат і викласти на блюдо із листям салату

    5. Панна котта з мандаринами

    Інгредієнти:

    1) Для панна коти:

    • вершки 30% жирності – 200-220 мл.;
    • желатин – 10 г.;
    • йогурт натуральний – 200 мл.;
    • цукор – 110-120 г.;
    • вода – 30 мл.

    2) Для мандаринового желе:

    • сік мандариновий – 150 мл.;
    • желатин – 6-8 г.;
    • вода – 20 мл.

    Приготування: спочатку потрібно приготували нижній шар – мандаринове желе. Для цього необхідно залити желатин 20 мл води та залишити суміш на 15 хвилин для набухання. Задля отримання кращого результату можна слідувати інструкціям від виробника на упаковці.

    Далі потрібно мандариновий сік змішати із цукром, поставити на невеликий вогонь, підігріти, але не до кипіння. Зняти сік із плити і додати желатин. Ретельно розмішати та процідити через сито. Завдяки цьому мандаринове желе вийде однорідним та напівпрозорим.

    Після цього можна формувати десерт. У склянки до середини налити желе та поставити їх у холодильник на 60 хвилин. Поки суміш застигає, можна приготувати верхній шар – вершкову панну котту. Для цього потрібно желатин залити 30 мл води й залишити набухати. У невелику каструлю налити вершки, йогурт, додати цукор. Поставити на плиту та нагрівати до розчинення цукру. Але до кипіння не доводити не треба.

    Потім необхідно зняти каструлю з плити, покласти туди желатин та перемішати. Трохи остудити суміш, а потім заповнити нею склянки з мандариновим желе. Поставити десерт у холодильник ще на одну годину.

    Теги
    • #новорічний стіл