Вгору
    Онлайн трансляція
    Програма передач

    Останні відео

    Назад до програми передач

    Попередні випуски

    Результати пошуку

    У 2022 році в Україні прогнозують подорожчання м’яса

    27 Листопада 2021, 19:06 Поділитися

    Починаючи з квітня 2022 року, ціни на м’ясо зростуть щонайменше на 50%. Про це повідомив Микола Бабенко, керівник Асоціації м’ясної галузі. За його словами, якщо так дійсно станеться, то це буде продовольча катастрофа.

    У 2022 році в Україні прогнозують подорожчання м’яса
    Фото из архива

    Як зазначив Микола Бабенко, що такий сценарій був передбачуваним, адже у 2020 році ціни на корми подорожчали на половину. Тому цього року свинарі ризикують втратити до 2000 грн за кожні 100 кг живого м’яса. На сьогоднішній день ціна на закупівлю свиней підприємствами м’ясної галузі становить 45 грн/кг і українські свинарі скаржаться на збитки, оскільки ця ціна закупівлі практично дорівнює собівартості.

    Експерт порівняв ситуацію з Польщею, де через зниження ціни на закупку свинини до 30 грн/кг, збитки свинокомплексів складають 500 грн на 100 кг живої маси. Собівартість цього виду м’яса, за новими цінами на корми в Польщі, виросла до 35 грн/кг.

    Також експерт зазначив, що ціни на м’ясо у світі можуть зрости з другого кварталу 2022 року на 50%. Він додав, що доходи українців порівняно з Європою, найнижчі, а витрати на харчі становлять 60% доходів домогосподарств. Тоді як в інших європейських країнах в 3-6 разів менше, тобто населення витрачає на продукти 10-20% своїх доходів. Пан Бабенко підсумував, що через такий ріст цін українці недоїдають, а м’яса і молока споживають у 2-3 рази менше.

    Як зазначив Микола Бабенко, що такий сценарій був передбачуваним, адже у 2020 році ціни на корми подорожчали на половину. Тому цього року свинарі ризикують втратити до 2000 грн за кожні 100 кг живого м’яса. На сьогоднішній день ціна на закупівлю свиней підприємствами м’ясної галузі становить 45 грн/кг і українські свинарі скаржаться на збитки, оскільки ця ціна закупівлі практично дорівнює собівартості.

    Експерт порівняв ситуацію з Польщею, де через зниження ціни на закупку свинини до 30 грн/кг, збитки свинокомплексів складають 500 грн на 100 кг живої маси. Собівартість цього виду м’яса, за новими цінами на корми в Польщі, виросла до 35 грн/кг.

    Також експерт зазначив, що ціни на м’ясо у світі можуть зрости з другого кварталу 2022 року на 50%. Він додав, що доходи українців порівняно з Європою, найнижчі, а витрати на харчі становлять 60% доходів домогосподарств. Тоді як в інших європейських країнах в 3-6 разів менше, тобто населення витрачає на продукти 10-20% своїх доходів. Пан Бабенко підсумував, що через такий ріст цін українці недоїдають, а м’яса і молока споживають у 2-3 рази менше.

    Теги
    • #ціни
    • #м'ясо
    • #подорожчання